Rugby Europe Championship, in een nieuwe formule! De “STEJARII” kan één van de finales spelen in Badajoz (Spanje)

Rugby Europe Championship, in een nieuwe formule! De “STEJARII” kan één van de finales spelen in Badajoz (Spanje)

Rugby Europe heeft de plaatsen vastgesteld voor de eindfasen van het Rugby Europe Championship, een competitie die vanaf dit seizoen in een nieuw formaat wordt gehouden, met groepen, halve finales en finales.

De twee groepen bestaan uit Georgië, Spanje, Nederland en Duitsland in groep A en Roemenië, Portugal, België en Polen in groep B.

Roemenië begon met een overwinning in de huidige editie van het REC, door Polen met 67-27 te verslaan. The Oaks ontmoeten België in hun tweede wedstrijd op 11 februari in Brussel. Ook Portugal tegen België 54-17, Georgië tegen Duitsland 75-12 en Spanje tegen Nederland 28-20.

Zo zullen de grote finale en de wedstrijd om de bronzen medaille plaatsvinden in Badajoz in Spanje, in het Nuevo Vivero Stadion, terwijl de wedstrijden om de 5e-8e plaats zullen plaatsvinden in Amsterdam in Nederland.

Rugby Europe Championship in een nieuw formaat! The Oaks mogen een van de finales spelen in Badajoz (Spanje)

Alle bijeenkomsten zijn gepland op dezelfde dag, 19 maart. Roemenië, als het boven Portugal uitkomtHet kruist de paden met Spanje, dat waarschijnlijk 2e zal eindigen in de groep met Georgië.

Europees kampioenschap rugby heeft vanaf dit competitieseizoen een ander systeem. De acht teams zijn verdeeld in twee groepen, en na de groepswedstrijden spelen de bovenste twee teams in de halve finales voor de plaatsen 1-4, terwijl de onderste twee teams in de halve finales voor de plaatsen 5-8 spelen, in het huis van de hoger geplaatste teams.

Halve finale 1-4:

1e plaats Groep A – 2e plaats Groep B
Plaats 1 Groep B – Plaats 2 Groep A

Halve finales 5-8

3e plaats Groep A – 4e plaats Groep B
Plaats 3 Groep B – Plaats 4 Groep A

Rugby Europe Championship 2023 finale schema

Amsterdam (Nederland)
plaats 7 11:30 (Roemeense tijd)
5e plaats 14:00 (Roemeense tijd)

Badajoz (Spanje)
3e plaats 16:15 (Roemeense tijd)
Grote finale 19:00 (Roemeense tijd)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *