Hij is een voorbeeldige coach! Wat Adrian Mihalcea, de voormalige bondscoach van Cosmin Contra, doet…

Hij is een voorbeeldige coach! Wat Adrian Mihalcea, de voormalige bondscoach van Cosmin Contra, doet…

Cosmin Contra’s voormalige “second-in-command” bij de nationale ploeg gaat 7 dagen per week naar de sportschool en zegt dat hij niet weet hoe brood en pasta smaken, die hij lang geleden van het menu heeft gehaald.

Tussen de trainingen met zijn jongens door maakt Adi Mihalcea tijd om elke dag een uur naar de sportschool te gaan.

De coach van Buză traint met de fysieke trainer van het team, Bogdan Hetco, die in Italië heeft gestudeerd.

Wat Adrian Mihalcea, de voormalige assistent van Cosmin Contra, doet…

Bogdan heeft een programma voor hem opgesteld waar Adi niet van afwijkt. “Er zijn weken waarin ik elke dag train, ook op zaterdag en zondag,” zei Adrian Mihalcea, de coach van FC Buzău.

“Adi is een gehoorzame pupil, hij heeft dit ook meegemaakt, hij weet wat hij moet doen, hij past zich aan alle eisen aan,” zei Bogdan Hetco, de fysieke trainer van FC Buzău.

Zoals elke peetvader zijn peetvader heeft, gaat Mihalcea in de sportschool niet buiten Bogdan om: “We werken al 2 jaar samen, hij legt me uit en natuurlijk luister ik naar hem, op fysiek gebied is hij de leraar, hij is de baas”.

Hij kijkt altijd naar de weegschaal

Hoewel hij een veelvraat is, zegt Adi dat hij de wintervakantie heeft doorstaan en geeft hij toe dat hij nog steeds momenten heeft waarop hij overdrijft: “Ik sta altijd op de weegschaal, en als ik dan een dag, twee dagen of het weekend overdrijf, dan trek ik de hele week behoorlijk door.”

Mihalcea streeft ernaar fit te zijn en houdt bij wat ze eet: “Mijn metabolisme laat het niet meer toe en misschien heb ik niet meer de verbranding die ik in mijn jeugd had. Ik eet bijvoorbeeld niet te veel pasta, waar ik dol op ben en elke dag zou eten. Ik eet al lang geen brood meer.”

Bogdan Hetco werkte ook samen met Mihalcea bij de laatste twee teams die hij coachte, Unirea Slobozia en Chindia Târgoviște. Hetco studeerde in Italië en wil de methoden die hij leerde in het moderne voetbal toepassen in Buzău. “Ik lees en informeer me voortdurend, ik wil me aanpassen aan de nieuwe methoden die nu in het moderne voetbal worden gebruikt,” zei Bogdan Hetco, die al 6 jaar fysieke trainer is: “Ik ben onderaan begonnen, in League 4, kinderen en junioren, geleidelijk aan ben ik opgeklommen naar League 3, League 2, League 1. Ik zat ook in het nationale U16 team”.

Hetco is op uitwisseling geweest voor ervaring met teams in Italië, Serie A en B en in Noorwegen: “Italië is een land waar ik me heel dicht bij voel en de Italiaanse stijl van fitnesstraining past bij mijn stijl. Wat in Italië werkt, wil ik toepassen in de teams waarvoor ik werk”.

10-daags trainingskamp in Bulgarije

Tussen 30 januari en 10 februari is FC Buzău op trainingskamp in Bulgarije, op het Golden Sands. De jongens van Mihalcea hebben trainingswedstrijden met 4 Bulgaarse teams. Mihalcea heeft 25 spelers tot zijn beschikking voor het trainingskamp in het buurland. Doelmannen: Relu Stoian, Denis Rusu, Dragoș Horeboiu; verdedigers: Kamil Wiktorski, Daniel Vîrtej, Rareș Uțiu, Robert Sălceanu, Bogdan Oteliță, Kristi Marcu, Alexandru Șuteu, Ariel Lopez; middenvelders: Răzvan Greu, Andrei Pandele, Bogdan Brîncoveanu, Diko Trebotic, Valentin Munteanu, Pablo Gaitan, Andrei Blejdea, Dragăș Lazăr, Eduardo Sampaio, Istvan Fulop; aanvallers: Valentin Alexandru, Alexandru Boiciuc, Viktor Angelov en Joseph Godwin.

De eerste officiële wedstrijd die FC Buzău zal spelen is op 25 februari, thuis tegen FC Brasov, in de tweede klasse.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *