Rechtbank van Boekarest, definitieve beslissing: Victor Pițurcă ontsnapt aan gerechtelijke controle in geval van niet-conforme maskers

Rechtbank van Boekarest, definitieve beslissing: Victor Pițurcă ontsnapt aan gerechtelijke controle in geval van niet-conforme maskers

De rechtbank van Boekarest heeft woensdag het beroep van Victor Pițurcă gegrond verklaard en de in zijn zaak bevolen maatregel van gerechtelijk toezicht opgeheven.

Victor Pițurcă, voormalig bondscoach van Roemenië, is betrokken bij een zaak betreffende niet-conforme aankopen tijdens de COVID-pandemie.

Pițurcă en zijn zoon, Alexandru Pițurcă, alsmede het hoofd van Romarm, Gabriel Țuțu, worden door de Nationale Directie voor Corruptiebestrijding (DNA) beschuldigd in een dossier betreffende anti-COVID-beschermingsmaskers die niet aan de voorschriften zouden voldoen en die via het bedrijf van Pițurcă jr. zouden zijn verkocht en naar ziekenhuizen van het ministerie van Defensie (MApN) zouden zijn gezonden.

Volgens de DNA zou het hoofd van Romarm een commissie van ongeveer 10.000 euro hebben ontvangen van de 750.000 euro winst van de familie Pițurcă.

Victor Pițurcă: “Ze wilden ons boeien en naar de gevangenis brengen”.

Victor Pițurcă, zei maandag dat DNA-aanklagers de detentie van hem en zijn zoon Alex Pițurcă wilden “sturen”.

“Ze wilden ons beiden boeien en naar de gevangenis brengen,” zei hij.

Victor Pițurcă heeft zich maandag gemeld bij het 11e politiebureau nadat hij onder gerechtelijk toezicht was geplaatst door aanklagers voor corruptiebestrijding. Hij deed nieuwe onthullingen over de zaak “niet-conforme maskers voor MApN” en zei dat onderzoekers een “regie” tegen hem en Alex Pițurcă hadden voorbereid.

“We werden vrijdag met spoed opgeroepen voor het DNA, om 09.00 uur ’s ochtends, zowel ik als Alex, alleen Alex was niet in de stad en zijn advocaat ook niet. Als hij was gekomen, was dat de richting: om ons beiden te boeien en naar de gevangenis te brengen. Dat was de richting”, zei Victor Pițurcă maandag.

In dezelfde context wilde hij onderstrepen dat er tijdens zijn ontmoeting met het hoofd van Romarm, Gabriel Țuțu, geen sprake was van het sluiten van een overeenkomst met het ministerie van Nationale Defensie (MApN) voor de levering van producten tijdens de pandemie.

“Toen ik vergaderde, was er geen sprake van een deal met de MApN,” zei Pițurcă.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *