Poli Timisoara’s coup! Het heeft voormalig nationaal team keeper Costel Pantilimon aangesteld als algemeen directeur.

Poli Timisoara’s coup! Het heeft voormalig nationaal team keeper Costel Pantilimon aangesteld als algemeen directeur.

Costel Pantilimon, 36, voormalig doelman van het nationale team, is woensdag gepresenteerd als algemeen directeur van de voetbalploeg Politehnica Timisoara, in de tweede klasse.

“Ik ben blij dat we een akkoord hebben bereikt en dat we op dezelfde lijn zitten. Het is heel belangrijk voor mij om te weten dat ik gewenst ben. Ze willen iets serieus, een wederopbouw, en voor mij was het een hele duw om hier vandaag te komen,” zei Costel Pantilimon.

Hij zou graag zien dat de ploeg van Timisoara erin slaagt dit jaar in de tweede divisie te blijven, ook al geeft hij toe dat de tijd voor herstel kort is.

“Allereerst wil ik dat we in de Tweede Divisie blijven. Ik weet dat het een beetje onrealistisch klinkt omdat de tijd erg kort is en daar ben ik me van bewust. Maar voor ons is de prioriteit om een solide basis te creëren, om jonge spelers te kunnen blijven promoten, om een gezonde omgeving te creëren, om deze club gezond te ontwikkelen,” voegde de voormalige doelman eraan toe.

Poli Timisoara’s coup! Ze hebben voormalig nationaal team keeper Costel Pantilimon aangesteld als algemeen directeur.

Na 16 rondes in het huidige seizoen van League II, Politehnica Timișoara is 19e in het klassement., met 12 punten verzameld in 16 rondes, hetzelfde als de laatst geklasseerde Unirea Constanța.

Pantilimon komt met andere namen in de club. Paul Codrea, de voormalige international van Timisoara die jarenlang in Italië speelde en kindercoach was bij de club, nadat hij eerder zowel speler als coach van het eerste team was, wordt de nieuwe sportief directeur, ter vervanging van Ioan Mera.

Over Ioan Mera zei rector Florin Drăgan dat hij behouden blijft. “Ioan Mera blijft bij de club, op een andere positie,” zei Drăgan.

Voorzitter Ovidiu Cuc en algemeen directeur Doru Plăvițu zijn volgens Drăgan geschiedenis bij de club. Pantilimon zal beslissen of hij ze houdt. “Met het feit dat het ons niet lukte om sponsors aan te trekken, was het moeilijk om twee mensen te behouden. Costel Pantilimon kan beslissen of hij ze zal coöpteren, maar op dit moment hebben we de samenwerking stopgezet,” zei de rector.

Ook “gereactiveerd” is de functie van algemeen directeur, schrijft ProSport, die voorheen werd bekleed door Florin Iacob. Professor Marius Adam zal dit doen, maar hij zal ook voor de junioren zorgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *