De “Oaks”, weer op de Arc de Triomphe arena! Alin Petrache is categorisch: “We kunnen het niet accepteren”

De “Oaks”, weer op de Arc de Triomphe arena! Alin Petrache is categorisch: “We kunnen het niet accepteren”

Het eerste rugbyteam van Roemenië mocht vanmorgen het stadion Arcul de Triumf niet in.

De beslissing werd genomen door Radu Popa, het hoofd van het sportcomplex, die aanvankelijk zijn toestemming had gegeven. Het veld was beschermd vanwege het weer, maar Alin Petrache, voorzitter van de Rugby FR, vroeg schriftelijk dat de spelers van het nationale team op gras zouden trainen voordat ze naar Brussel zouden vertrekken, nadat er 4 blessures waren opgetreden tijdens de trainingen op synthetisch materiaal.

Hoewel de reacties verbaal positief waren, werden de rugbyspelers bij het betreden van het stadion van het graspad afgewend.

Team Roemenië, die Polen zaterdag met 67-27 versloegDe volgende wedstrijd staat gepland voor 11 februari, uit tegen België, en een week later uit tegen Portugal.

De “Oaks”, weer buiten bij de Arc de Triomphe arena! Alin Petrache is categorisch: “We kunnen het niet accepteren”

Wat was de reactie van Alin Petrache? “De veiligheid en beveiliging van de spelers zijn de belangrijkste doelstellingen van Wereld Rugbyen de Roemeense Rugby Federatie. Tot nu toe hebben we al 4 blessures gehad die rechtstreeks verband hielden met trainen op kunstgras.

Het nationale team is in het jaar van het WK, we zijn al begonnen met dit proces, en we krijgen geen toegang tot de tempel van het Roemeense rugby. We vertegenwoordigen Roemenië op het Europees kampioenschap en we hadden het fatsoen om het grasveld niet te betreden toen het weer het niet toeliet.

We hadden vandaag een verzoek voor een training op gras en helaas kregen we vanmorgen enkele minuten voor de training te horen dat we het centrale veld gedurende 50 minuten niet konden gebruiken.

We gaan naar België, waar we vast geen hinder zullen ondervinden en normaal zullen kunnen trainen omdat het veld in Brussel niet wordt beheerd door het Nationaal Sportcomplex.

Het nationale team is een belangrijk symbool voor elke sporter en meer een nationaal merk. We kunnen niet accepteren dat we worden doorgeschoven naar “en anderen”. Dit is de realiteit,” zei Alin Petrache, voorzitter van de Rugby FR, tegen ProSport.

Rugby Europe is van strategie veranderd

Vanaf het REC-seizoen 2023 wordt de competitie in een nieuw formaat gehouden, waarbij de teams in twee groepen worden verdeeld. De twee beste teams in elke groep spelen in de halve finales voor deelname aan de grote finale, terwijl de onderste twee eindigen in elke groep in de halve finales en vervolgens in de play-offs spelen.

Roemenië zit in groep B, naast Portugal, België en Polen, terwijl in groep A Georgië, Nederland, Spanje en Duitsland zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *