Wat een gebaar van Daniel Pancu voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije!

Wat een gebaar van Daniel Pancu voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije!

Daniel Pancu springt te hulp voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië, waar meer dan 22.000 mensen het leven lieten.

Daniel Pancu, voormalig speler van Beșiktaș en Bursaspor en huidig coach van het Roemeense U20 team, heeft de handschoenen te koop aangeboden die hij droeg tijdens de 4-3 overwinning van Beșiktaș op Feberbahce toen hij de uit het veld gezonden doelman Oscar Cordoba verving.

De handschoenen komen terecht in het museum van Beșiktaș en het opgehaalde geld, 25 duizend euro, zal worden gebruikt om mensen in nood te helpen na de aardbeving.

Daniel Pancu’s gebaar voor Turkse aardbevingsslachtoffers

Bij de aardbeving in Turkije en Syrië zijn bijna 22.000 doden en 80.000 gewonden gevallen, en 12.000 gebouwen zijn verwoest.

“Ik wilde een soortgelijk gebaar maken toen er een pandemie was en het geld naar een ziekenhuis ging. De wet stond het niet toe in Turkije omdat het geld daar moest blijven. Nu is het mogelijk. Ik was in de sportschool, hardlopend op de loopband en ik zag Demiral een Cristiano Ronaldo shirt doneren en ik herinnerde me de handschoenen die op zolder lagen. Ik nam ze mee naar de zolder, waar ik ook veel overhemden heb. Mijn bedoeling is dat deze handschoenen naar het Besiktas museum gaan. Ik ben hier erg op gebrand. Daarom komen er geen veilingen meer. Ik heb veel berichten ontvangen van mensen in Turkije. Iemand van het Besiktas management zal ze in bezit nemen. Het bedrag is ongeveer 25.000 euro. De handschoenen komen in het museum terecht. Of de supporters van Besiktas op deze rekening geld blijven innen is een andere zaak, het gaat mij niet meer aan…Het is het soort wedstrijd dat eens in de honderd jaar plaatsvindt…De veiling zou begonnen zijn bij 100 duizend euro, maar ik heb de verantwoordelijken gezegd dat ik wil dat de handschoenen naar het museum gaan”, vertelde Daniel Pancu aan Digi Sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *