Real Madrid heeft voor de vijfde keer de wereldbeker voor clubs gewonnen

Real Madrid heeft voor de vijfde keer de wereldbeker voor clubs gewonnen

Real Madrid heeft de wereldbeker voor clubs voor de vijfde keer gewonnen door in de finale Al Hilal Riyadh met 5-3 te verslaan. De Spanjaarden hebben de titel ook gewonnen in 2014, 2016, 2017 en 2018.

Vinicius Jr. werd verkozen tot beste speler van de competitie. Hij kreeg een “double” in de finale.

Ze hebben ook gescoord: Fede Valverde (18, 58) en (54), respectievelijk Moussa Marega (26) en Luciano Vietto (63, 79).

Real Madrid heeft voor de vijfde keer de wereldbeker voor clubs gewonnen.

Vinicius ontving de “Gouden Bal” van het WK voor clubs, Valverde de “Zilveren Bal” en Luciano Vietto van Al-Hilal de “Bronzen Bal”.

Carlo Ancelotti, coach van Real Madrid, sprak over het belang van de trofee: “We zijn erg blij dat Real Madrid voor de achtste keer wereldkampioen wordt (de vijfde keer in het huidige formaat en drie andere keren in het oude formaat van de competitie – noot van de redactie). Het is het juiste om te doen. Ik ben blij dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. We hadden veel kwaliteit voorin met Vinicius, Benzema en Valverde. We toonden beweging en we toonden kwaliteit in de aanval. Ik ben erg blij.”

Het is een belangrijke titel voor heel Madrid en voor ons, en het zal een stimulans zijn om ons goed voor te bereiden op het einde van het seizoen, waarin we veel vertrouwen nodig hebben. We hadden een fantastische sfeer in Rabat. Een schone, mooie wedstrijd, we hadden veel respect voor elkaar, met veel van onze fans op de tribune. We zijn blij dat we hier zijn geweest, we hebben een goede tijd gehad en we gaan naar huis met de trofee, wat het belangrijkste is – Carlo Ancelotti

De gespeelde teams:

Real Madrid: Lunin – Dani Carvajal (Vallejo, 79), Rudiger, Alaba, Camavinga – Tchouameni (Ceballos, 62), Kroos (Marco Asensio, 74), Modric (Nacho, 74) – Fede Valverde, Benzema (Rodrygo, 62), Vinicius Junior.

Al Hilal: Al-Mayouf – Saud Abdulhamid, Hyunsoo Jang, Ali Al-Bulayhi, Khalifah Al Dawsari – Gustavo Cuellar, Andrei Carrillo (Michael, 74), Mohamed Kanno – Salem Al Dawsari (Nasser Al Dawsari, 74), Moussa Marega (Odion Ighalo, 86), Luciano Vietto (Abdullah Al Hamdan, 86).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *