Edjouma, gruwelt van Igor Armaș: “Hij had me kunnen verminken!”. FCSB-speler ontsnapt aan uitschakeling

Edjouma, gruwelt van Igor Armaș: “Hij had me kunnen verminken!”. FCSB-speler ontsnapt aan uitschakeling

FCSB versloeg FC Voluntari met 2-1 in een wedstrijd van de 25e ronde van de Superliga. Beide doelpunten voor de rood-blauwen werden gemaakt door Malcom Edjouma (45, 79), die in de 84e minuut een harde overtreding maakte op Igor Armaș.

Edjouma had eraf gestuurd kunnen worden, maar kreeg slechts een gele kaart. De FCSB-speler ging er met zijn hak in en zette de spikes op het gezicht en de borst van de FC Voluntari-verdediger.

Scheidsrechter Radu Petrescu kende hem “geel” toe en Marian Barbu, de scheidsrechter in de VAR-kamer, greep niet in.

Igor Armaș: “Hij had me kunnen verminken!”

De ronde was perfect voor FCSB, na de resultaten van de andere teams die om de titel strijden: Farul speelde met 0-0 gelijk bij Pitesti en CFR Cluj verloor met 0-2 van Universitatea Craiova.

“Ik ben erg blij, want we zijn veilig uit die fase gekomen. Het is een onverklaarbare fase, ik begrijp Radu Petrescu waarom hij slechts geel gaf, maar ik begrijp niet waarom het VAR-systeem niet ingreep. Ik begrijp het gebaar van Edjouma niet, hoe kun je zo hoog trappen? Het had me kunnen misvormen, zeker als ik zie wat ik over mijn hele lichaam heb. Ik heb tekens op mijn hoofd, mijn gezicht, mijn lichaam. Ik denk dat het goed is, we zullen zien wat er verder gebeurt. Je kunt zo’n ingang niet hebben bij een vijand, we zijn tenslotte collega’s. Ik begrijp niet hoe dit mogelijk is. Ik weet niet wat Edjouma me vertelde, ik weet dat hij naar me toe kwam, maar op dat moment dacht ik niet na. Ik denk dat hij zich verontschuldigde. Radu Petrescu wilde niet praten, hij ging meteen naar de kleedkamer, al mijn collega’s probeerden met hem te praten, maar dat lukte niet”, zei Igor Armaș.

“Ik wilde me verontschuldigen voor mijn ongepaste gebaar. Ik heb een fout gemaakt”, luidt het bericht van Edjouma op sociale media na middernacht.

Mihai Stoica verdedigt Edjouma

De algemeen directeur van FCSB heeft gereageerd. “Waarschijnlijk zou de uitschakeling van Edjouma de score bevroren hebben op 0-2, we zaten in het strafschopgebied. Wat was anders het probleem? Armaș speelde en zal de volgende keer spelen, hij is gewoon geschrapt. Zeker, Edjouma zou niet hebben gespeeld tegen Craiova, maar Olaru zou hebben gespeeld (hij kreeg geen geel voor dezelfde fout die Matricardi blijkbaar maakte in de eerste, waarbij hij niet werd gewaarschuwd). In plaats van u zo te ergeren aan een fout die nergens op slaat, kunt u beter een andere zeer goede wedstrijd ontleden van het team waarvan u zegt dat het geen Steaua is. Behalve dat het zo is. En dat zal duidelijk worden in de eerste wedstrijd in de Ghencea”, kondigde Stoica aan op sociale media.

foto: gsp.ro

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *