Na Bogdan Socol is nog een sportjournalist dood

Na Bogdan Socol is nog een sportjournalist dood

Een nieuwe klap voor de sportpers in Roemenië. Na Bogdan Socol is nog een journalist gestorven, waardoor het gilde nog armer is geworden.

Horia Crișan, journalist en sportcoach, is op 72-jarige leeftijd overleden, zo heeft de Minaur Baia Mare Sports Club bekendgemaakt.

Wie was Horia Crișan

Sportclub Minaur Baia Mare betreurt het overlijden van voormalig sportjournalist en handbalcoach Horia Crișan (…) Horia Crișan is degene die de weg in het handbal heeft vrijgemaakt voor zijn nichtje, Oana Borș, speelster van het Minaur-team en het Roemeense nationale team. We zijn bij je, Oana!“, schreef de Minaur-club op Facebook.

Ook sportjournalist Alin Botioc, de producent van een programma op een lokaal tv-station, zei in een bericht op sociale media de rol die de sportverslaggever en handbalcoach Horia Crișan hebben gespeeld bij het ontdekken en promoten van jong talent.

Zondag heeft een van de meest gewaardeerde sportjournalisten van Maramureș, Horia Crișan, op 72-jarige leeftijd zijn strijd tegen het leven verloren. Hij voegde zich daarmee bij de engelen van wijlen Ioan P. Pop en Ioan Mureșan, de plejade van gerenommeerde sportjournalisten van onze provincie.

Horia Crișan was tientallen jaren lang een dienaar van de pen, bekend dankzij de profieluitzendingen op Plus TV Maramureș, respectievelijk de artikelen geschreven voor het dagblad Informația Zilei de Maramureș. Horia Crișan (geboren in 1951) was nooit afwezig bij handbal-, volleybal-, rugby- of voetbalwedstrijden en wijdde een deel van zijn leven aan het ontdekken en trainen van jonge talenten in de handbalwereld. De trots van de familie was Oana Borș, rechtsbuiten van de Minaur Baia Mare Sports Club.“, schreef Alin Botioc.

Vorige week, op vrijdag 10 februari, is Bogdan Socol, een van de bekendste sportcommentatoren van het land, op 42-jarige leeftijd overleden. De journalist, vader van drie kinderen, kreeg een onderkoelde shock terwijl hij trainde voor een zwempartij in ijskoud water, een extreme discipline die hij de afgelopen acht maanden tot een ware passie had gemaakt.

Meer lezen HIER.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *