De ster is 76 geworden! Enorme prestaties voor de rood-blauwe club

De ster is 76 geworden! Enorme prestaties voor de rood-blauwe club

CSA Steaua viert woensdag haar 76e verjaardag. Degenen die bij de club de prestaties van grote atleten zoals Iosif Sârbu, Iolanda Balaș of Cristian Gațu.

In 76 jaar hebben atleten van de Ghencea club 31 Olympische gouden medailles en 705 wereldtitels gewonnen.

“Hartelijk gefeliciteerd, Steaua Boekarest! Steaua is een fenomeen. Het is de club die me na aan het hart ligt. Steaua betekent geschiedenis, het betekent traditie. Steaua betekent prestaties op het hoogste niveau. Al 76 jaar is Steaua het symbool van het Roemeense leger! Dankzij de toewijding van degenen die door de jaren heen het shirt van de club hebben gedragen, is de naam Steaua vandaag de dag geliefd en gerespecteerd over de hele wereld. De naam Steaua, samen met het krachtige beeld dat erbij hoort, is het meest waardevolle dat we hebben geërfd en dat we moeten uitdragen. Als je Steaua zegt, denk je aan Iosif Sârbu, de eerste Olympische kampioen van Roemenië, aan Iolanda Balaș, de eerste atlete ter wereld die vijf wereldrecords brak, aan Gheorghe Gruia, Cornel Oțelea, Cristian Gațu, Ștefan Birtalan, Werner Stockl, Radu Voina, onze legendarische handbalspelers, op wie we trots waren toen we ze op de eerste plaats in de wereld zagen staan,” kondigde CSA Steaua aan op Facebook.

Steaua is 76 jaar geworden!

Ook Ilie Nastase en de winnaars van de Europa Cup werden niet vergeten: “Steaua betekent Ilie Nastase, de eerste tennisser die nummer 1 van de wereld werd, in het Open Tijdperk, Steaua betekent de honderden voetballers die ons verblijdden met elke aanraking van de bal, elk gescoord doelpunt. Van Toma, Zavoda, Constantin, Tătaru, de eerste generatie kampioenen, tot het beroemde team van 1986 dat elk kind kende, met Duckadam, Lăcătuș, Bumbescu, Belodedici, Iovan, Boloni, Tudorel Stoica, Pițurcă, Balint, Majearu. Steaua was al Magica Steaua geworden, had de Europese kampioensbeker gewonnen en speelde drie jaar later opnieuw met de trofee op tafel. Het was nu de generatie van Ilie Dumitrescu, Gheorghe Hagi, Iosif Rotariu, Dan Petrescu. Voetballers met wie we zijn opgegroeid, helden op wie we verliefd zijn geworden. Van de oudste tot de jongste”.

De ster staat voor 31 Olympische gouden medailles, 705 wereldtitels en duizenden Europese medailles. De ster is vechtlust, emotie en overwinning. Steaua is de miljoenen supporters die de atleten van de club aanmoedigen tijdens wedstrijden. Steaua is de grote rood-blauwe familie waar we erg trots op zijn. Gelukkige verjaardag Steaua! Bedankt voor jullie bestaan! Gelukkige verjaardag aan alle Stele supporters – CSA Steaua

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *