Blaj, twee wedstrijden in één! De Roemeense SUPERCUP voor mannen- en vrouwenvolleybal wordt op dezelfde dag gespeeld

Blaj, twee wedstrijden in één! De Roemeense SUPERCUP voor mannen- en vrouwenvolleybal wordt op dezelfde dag gespeeld

Een primeur voor Roemeens volleybal: De Roemeense Supercup bestaat uit twee wedstrijden (mannen en vrouwen) die op dezelfde dag in dezelfde hal in Blaj worden gespeeld.

  • Arcada Galati – SCMU Craiova zal de mannenwedstrijd zijn, en de vrouwenwedstrijd zal zijn Volleybal Alba Blaj – CSM Lugoj.

De Raad van Bestuur van de Roemeense Volleybal Federatie besloot op dinsdag de locatie voor de Roemeense Super Cup, maar ook sancties voor teams die niet deelnemen aan de Europese bekers, hoewel ze dit recht hebben verworven op de baan.

De houders van de Roemeense Super Cup zijn Dinamo bij de mannen en CSM Lugoj bij de vrouwen.

Blaj, twee wedstrijden in één! De Roemeense Supercup voor mannen- en vrouwenvolleybal wordt op dezelfde dag gespeeld

“Volei Alba Blaj heeft een adres gestuurd naar de FR Volleyball met het verzoek om de Roemeense Supercup op 30 september 2023 te organiseren. De leden van de Raad van Bestuur zijn unaniem overeengekomen dat Blajul moet worden aangewezen als de gaststad”, kondigt FR Volei aan.

“Teams die zich kwalificeren voor de Europacups en niet deelnemen aan de competitie waarvoor ze in aanmerking komen, betalen een boete van 10.000 euro. Het niet deelnemen aan de Europacups, ook al is dit recht verkregen op het veld, zal resulteren in een boete van 20.000 euro voor dat team. Het niet betalen van de boetes zal resulteren in niet-registratie voor het Nationaal Kampioenschap in de volgende editie,” aldus het forum.

In de vrouwencategorie waren vier teams ingeschreven, kampioen CSM Volei Alba Blaj zal naar de Champions League gaan, runner-up CSM Târgoviște deed niet mee aan de Europese competities, net als CS Rapid București (4e plaats) en CS Dinamo București (5e plaats). CSM Lugoj (3e plaats) zal in de Challenge Cup spelen, net als CSO Voluntari (6e plaats) en CSM București (7e plaats).

Bij de mannen speelt kampioen CSM Arcada Galați in de Champions League, Roemeens bekerwinnaar SCM U Craiova (3e plaats in Divisie A1) gaat naar de CEV Cup, en CSA Steaua București (2e) en CSM București (7e plaats). CS Dinamo Boekarest (4) koos ervoor om in de Challenge Cup te spelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *