Simona Halep, gehoord in de DOPAJ rechtszaak! Wanneer het vonnis wordt geveld

Simona Halep, gehoord in de DOPAJ rechtszaak! Wanneer het vonnis wordt geveld

De zaak van Simona Halep wordt behandeld door drie arbiters die zijn gekozen door het onafhankelijke tribunaal Sport Resolutions. De Roemeense wordt verdedigd door twee advocaten, Bogdan C. Stoica en Howard Jacobs, in de zaak waarin ze wordt beschuldigd van dopinggebruik met Roxadustat.

De hoorzittingen zijn begonnen en uiterlijk over twee weken wordt een uitspraak gedaan.

“Onopzettelijke doping als een onopzettelijke vorm waarin een verboden stof, Roxadustat, een voedingssupplement verontreinigde dat Simona Halep innam…Verontreinigde voedingssupplementen gekocht van erkende detailhandelaren die zijn gecertificeerd als officiële distributeurs of franchisenemers,” onthulden de advocaten volgens ProSport.

Simona Halep gehoord in dopingzaak! Wanneer is de uitspraak

Ze verklaarden dat Simona Halep niet wist dat de supplementen besmet zouden zijn, dat ze de bijsluiters had gecontroleerd en dat ze niets verdachts had gevonden.

De advocaten vragen dus dat Simona’s straf wordt kwijtgescholden en Halep alleen een berisping krijgt.

Maar het ITIA zegt dat Halep schuldig is: “Elke vrouwelijke tennisspeelster die een voedingssupplement gebruikt, doet dat op eigen risico. Dat is precies wat er gebeurde met Halep toen ze supplementen consumeerde die verontreinigd waren met Roxadustat en daardoor het risico nam om te worden onderworpen aan sancties onder het Tennis Anti-Doping Program. Het is de verantwoordelijkheid van Simone Halep om haar eigen onderzoek te doen naar het gebruik van de supplementen. De ITIA beveelt geen supplementen aan. Elke speelster die een voedingssupplement gebruikt, doet dit op eigen risico. Spelers die supplementen gebruiken, kunnen onbedoeld verboden stoffen binnenkrijgen.”

Als ze haar onschuld niet bewijst, kan Simona Halep nog één keer in beroep gaan, bij het Hof van Arbitrage voor de Sport in Lausanne. De voormalige WTA-leidster kan een maximale schorsing van vier jaar krijgen.

Waarom de zaak van Halep een gok is! De ITIA zegt: “De ITIA gebruikt de onafhankelijke sportarbitrage-instantie Sport Resolutions om haar hoorzittingen uit te voeren en het panel bestaat meestal uit maximaal drie juridische experts zonder banden met beide partijen. Een hoorzitting kan op afstand of persoonlijk plaatsvinden en duurt meestal een dag – hoewel het langer kan duren als het een bijzonder ingewikkelde of betwiste zaak is.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *