VIDEO | Nederlandse rallyrijder Dilano van’t Hoff DOOD tijdens een race in België. De sportman was pas 18 jaar oud

VIDEO | Nederlandse rallyrijder Dilano van’t Hoff DOOD tijdens een race in België. De sportman was pas 18 jaar oud

De jonge Nederlandse rallyrijder Dilano van’t Hoff is zaterdag op 18-jarige leeftijd overleden na een ernstig ongeluk op het Belgische circuit van Spa-Francorchamps.

De tragedie vond plaats tijdens de race die meetelde voor het Formula Regional European Championship van Alpine, waarin Dilano uitkwam voor MP Motorsport.

De Nederlandse coureur Max Verstappen, tweevoudig wereldkampioen Formule 1, plaatste een bericht op Twitter waarin hij rouwde om het verlies van zijn landgenoot.

“Ik ben ontzettend verdrietig na het horen van het nieuws over Dilano vandaag. Ik wil mijn medeleven betuigen aan de familie en dierbaren van Dilano. Moge hij rusten in vrede,” schreef Verstappen.

De voorzitter van de Fédération Internationale de l’Automobile (FIFA), Stefano Domenicali, heeft op zijn beurt zijn condoleances gestuurd, ook via een bericht op Twitter.

“Dilano stierf terwijl hij zijn droom najaagde om de top van de autosport te bereiken. Samen met de hele motorsportgemeenschap gaan onze gedachten uit naar zijn familie en dierbaren”, aldus Domenicali volgens Agerpres.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *