De wedstrijd die FARUL Constanta volgend seizoen opgeeft!

De wedstrijd die FARUL Constanta volgend seizoen opgeeft!

Superleague-kampioenen Farul Constanta zijn klaar om hun debuut te maken in de voorrondes van de Champions League, maar Gică Hagi heeft een belangrijke beslissing genomen voor zijn club. Farul II, het tweede team van de club uit Ovidiu, zal niet meespelen in het volgende League 3 seizoen.

Het schema zou te druk zijn, kampioenschappen en Europese competities, en veel van het tweede team zou worden opgeroepen voor het seniorenteam.

Farul II eindigde het seizoen op de tweede plaats in het kampioenschap, met Afumați aan de leiding.

Uit welke competitie stapt Farul Constanta volgend seizoen?

“Het tweede team van de club, Farul II, zal niet langer deelnemen aan de 2023-2024 editie van de 3e Liga. De beslissing werd genomen na het zeer drukke schema dat het seniorenteam van de club zal hebben in het nieuwe seizoen. Zo zal de Roemeense kampioen in het seizoen 2023-2024 betrokken zijn bij drie competities, het kampioenschap, de Europa Cup en de Roemeense Cup, en hiervoor is een grote selectie nodig, waaronder mogelijk huidige spelers van het tweede team. Ook de jeugdgroepen van de Youth League en U17, waar helaas de titel de afgelopen twee jaar niet is gewonnen, zijn een andere prioriteit van de club, die als doelstellingen nieuwe nationale trofeeën en een nieuwe deelname aan de Youth League zal blijven hebben”, kondigde Farul aan op de officiële website.

Naast de spelers van Farul II zal Gică Hagi dit seizoen ook kunnen rekenen op spelers als: Marco Borgnino (25 jaar/ Argentinië), Amine Benchaib (25 jaar/ België), Rivaldino (28 jaar/ Brazilië), Diogo Queiros (24 jaar/ Portugal), Nicolae Carnat (25 jaar/ Roemenië), Fabio Vianna (24 jaar/ Portugal), Zorhan Bassong (24 jaar/ Canada), Ionuț Vînă (28 jaar/ Roemenië), Damien Dussaut (28 jaar. Frankrijk). Zij werden deze zomer getransfereerd naar Farul.

Farul speelt hun eerste wedstrijd in het seizoen 2023-2024 tegen Sepsi, op 8 juli, in de Roemeense Super Cup, vanaf 20.00 uur, in het “Ilie Oană” stadion. Daarna volgt de Champions League eerste voorronde wedstrijd tegen Sheriff Tiraspol op woensdag 12 juli, om 20.30 uur, in het Ovidiu stadion.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *