Spelers van het nationale team van FRANKRIJK en coach Didier Deschamps, boodschap na het geweld veroorzaakt door de dood van de jonge man neergeschoten in Nanterre

Spelers van het nationale team van FRANKRIJK en coach Didier Deschamps, boodschap na het geweld veroorzaakt door de dood van de jonge man neergeschoten in Nanterre

De spelers van de nationale ploeg van Frankrijk en bondscoach Didier Deschamps hebben een boodschap gestuurd om een einde te maken aan het geweld dat is losgebarsten na de dood van de jongeman die in Nanterre is neergeschoten. Nahel werd neergeschoten door een politieagent nadat hij weigerde zich te onderwerpen aan een controle.

“Allereerst gaan onze gedachten uit naar hem en zijn familie, aan wie we onze oprechte deelneming betuigen”, aldus de Franse spelers.

Nahel was al bekend bij de politie hoewel hij pas 17 was. Voor de tragedie werd hij al 12 keer gearresteerd, meldt Le Figaro.

Spelers van de nationale ploeg van Frankrijk en coach Didier Deschamps, boodschap na het geweld veroorzaakt door de dood van de jongeman neergeschoten in Nanterre

“Sinds deze tragische gebeurtenis zijn we getuige van de uiting van woede onder de bevolking, waarvan we de inhoud begrijpen, maar de vorm die we niet kunnen goedkeuren. Velen van ons komen uit arbeiderswijken en delen deze gevoelens van verdriet en droefheid. Maar bij dit lijden komt nog het gevoel van machteloosheid, terwijl we getuige zijn van een waar proces van zelfvernietiging. Geweld lost niets op, zeker niet als het zich onvermijdelijk en meedogenloos keert tegen degenen die het geweld gebruiken, hun families, hun geliefden en hun buren. Het zijn jullie eigendommen die jullie vernietigen, jullie buurten, jullie steden,” zeggen de spelers van het Franse nationale team in hun bericht op sociale media.

“In deze context van extreme spanning kunnen we niet zwijgen, en ons burgerlijk geweten spoort ons aan tot stilte, bewustwording en verantwoordelijkheid. Sociale actoren, ouders, oudere en jongere broers en zussen in onze buurten, die zich moeten inzetten om de vrede in onze woonwijken te herstellen. Het doel van samenleven, waaraan we zo gehecht zijn, is in gevaar en het is de verantwoordelijkheid van ons allemaal om het te behouden. Er zijn andere vreedzame en constructieve manieren om ons te uiten. Daar moeten we onze energie en gedachten op richten. De tijd van geweld moet eindigen en vervangen worden door een tijd van rouw, dialoog en wederopbouw,” voegden ze eraan toe.

En coach Didier Deschamps zei: “In een tijd waarin ons land lijdt, hebben onze spelers besloten om op te roepen tot kalmte. Ik verwelkom hun initiatief, dat mijn staf en ik steunen. Onze gedachten gaan ook uit naar de familie van Nahel. Maar, zonder iemand de les te willen lezen, ik ben er diep van overtuigd dat geweld nog nooit iets heeft opgelost. Ik hoop oprecht dat de situatie zal kalmeren”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *