Mircea Lucescu, aanval op de coaches van Roemenië! “We missen coaches”. Wat hij zegt over de kwalificatiewedstrijden van de nationale ploeg voor EURO 2024

Mircea Lucescu, aanval op de coaches van Roemenië! “We missen coaches”. Wat hij zegt over de kwalificatiewedstrijden van de nationale ploeg voor EURO 2024

Mircea Lucescu, de meest succesvolle coach van Roemenië, momenteel bij Dinamo Kiev, heeft gesproken over de wedstrijden van de nationale teams. Hij vindt dat Edi Iordanescu en Emil Săndoi, die de leiding had over het “jeugdteam”, niet op niveau presteren.

Het nationale jeugdteam had een matige prestatie op de U21 EURO, zonder winst of een gescoord doelpunt.

Het eerste team heeft een kans om zich te kwalificeren voor EURO 2024, maar hun spel is bescheiden.

Mircea Lucescu, aanval op de coaches van Roemenië! “We missen coaches”

De nationale ploeg van Roemenië speelt in september twee wedstrijden in de voorrondes van EURO 2024: op 9 september tegen Israël en op 12 september tegen Kosovo. Beide wedstrijden vinden plaats in de Nationale Arena.

“Zowel Săndoi als Edi moeten een zeer serieuze analyse maken over hoe internationale wedstrijden te benaderen, met welke stemming, met welke spelorganisatie. Als je het veld opgaat en in de eerste plaats denkt om niet te verliezen, is het heel moeilijk om te winnen. Dat was mijn indruk. We hebben getalenteerde spelers. Alleen al aan de twee doelpunten tegen Zwitserland, de buitengewone pass, de interventie van Mihăilă, kun je zien dat onze spelers klasse hebben. Het probleem is hoe je ze organiseert om het maximale te geven van wat ze kunnen. Dat is wat er in de jaren 90 en 80 gebeurde met Steaua, Dinamo, Craiova, FC Argeș. Ik denk dat we nog steeds coaches missen van het niveau dat onze supporters verwachten en de prestaties die ze willen bereiken.

Ik denk dat ze na de wedstrijden met Zwitserland en Kosovo de juiste conclusies zullen trekken en dat er dingen zullen veranderen. We zullen zeker een ander team zien dat het talent van onze spelers kan evenaren,” zei Mircea Lucescu.

De coach sprak ook over de kwalificatiewedstrijden van het nationale team voor het Europees Kampioenschap 2024 tegen Israël en Kosovo in september: “Ik had dezelfde indruk als de voormalige spelers, de voetbalspecialisten. In het eerste team zijn er goede resultaten, maar de manier waarop ze die hebben behaald is niet de beste. In voetbal kun je één, twee, drie keer zo spelen. Natuurlijk heeft hij kansen. Het hangt ervan af hoe ze de thuiswedstrijden voorbereiden. Israël heeft een aantal belangrijke stappen gezet in de prestaties. De teams die in Europa spelen hebben resultaten behaald, hebben veel geïnvesteerd en zijn erin geslaagd om bij de elite van het Europese voetbal te komen, dus het zal niet makkelijk worden. We zullen zien,” zei Mircea Lucescu.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *