De baas van Inter Miami heeft onthuld wat het salaris van Lionel Messi zal zijn! Hoeveel de Argentijn zal verdienen in Amerika. “De onderhandelingen duurden drie jaar”

De baas van Inter Miami heeft onthuld wat het salaris van Lionel Messi zal zijn! Hoeveel de Argentijn zal verdienen in Amerika. “De onderhandelingen duurden drie jaar”

Inter Miami heeft het salaris van Lionel Messi onthuld! De Argentijnse ster heeft PSG verlaten en ervoor gekozen om naar de Verenigde Staten te gaan om zich aan te sluiten bij het team van David Beckham.

Mede-eigenaar van Inter Miami, Jorge Mas, heeft het achter-de-schermen van Lionel Messi’s contract onthuld aan de Spaanse krant El Pais. Hij noemde de beloofde toekomst van de Argentijnse ster in Florida en de impact die hij zal hebben op Major League Soccer, meldt het dagblad L’Equipe.

Lionel Messi’s debuut met Inter Miami, dat naar verwachting op 21 juli zal plaatsvinden in een Leagues Cup-wedstrijd, zal in alle uithoeken van de wereld worden bekeken en Jorge Mas onthulde dat de franchise in Florida al lange tijd bezig is om dit momentum mogelijk te maken.

“De onderhandelingen hebben drie jaar geduurd. Waarvan anderhalf jaar intensieve onderhandelingen. Ik heb veel gesprekken gehad met Jorge (Messi, Lionels vader en vertegenwoordiger). En ik denk dat alles eind mei geregeld was. David (Beckham, mede-eigenaar van Inter Miami) sprak met Leo, maar alleen over voetbalzaken, omdat hij nog steeds voor PSG speelde. Hij wilde geen druk uitoefenen,” zei Mas, geciteerd door Agerpres.

De zakenman onthulde ook het salaris dat de zevenvoudig Ballon d’Or-winnaar zal ontvangen. “Tussen de 50 en 60 miljoen dollar per jaar, maar Messi zal ook profiteren van andere financiële extraatjes, zoals een percentage van de verkoop van clubshirts, evenals de winst van de tv-rechten op het Amerikaanse kampioenschap, eigendom van Apple.”

Lionel Messi wordt door veel experts beschouwd als de beste voetballer in de geschiedenis

Jorge Mas voegde eraan toe dat Messi op het moment van zijn pensioen aandelen zal hebben in Inter Miami.

De Argentijnse superster Lionel Messi, die aan het einde van dit seizoen zijn contract bij Paris Saint-Germain beëindigde, heeft aangekondigd dat hij het Europese voetbal, waar hij de afgelopen twee decennia geschiedenis heeft geschreven, zal verlaten om zijn carrière voort te zetten in de Noord-Amerikaanse profcompetitie (MLS) met Inter Miami.

De 35-jarige Lionel Messi wordt door veel experts beschouwd als de beste voetballer in de geschiedenis. Hij heeft in totaal 43 trofeeën gewonnen op club- en nationaal teamniveau, de meeste daarvan met FC Barcelona, waar hij speelde tussen 2004 en 2021, toen hij naar PSG vertrok.

Zijn erelijst bevat tien titels in de Primera Division, zeven Spaanse bekers, vier Champions Leagues en drie Club World Cups, allemaal gewonnen met Barca. Hij was Frans kampioen in beide seizoenen met Paris Saint-Germain, met wie hij ook een Champions Trophy (Franse Super Cup) won.

In december 2022 bereikte Messi zijn grote carrièredroom om de Wereldbeker te winnen met het nationale team van Argentinië na een verloren finale in 2014.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *