BERLUSCONI’S WILL: don Silvio schokte iedereen met zijn keuze! / Wie krijgt 100 miljoen euro cadeau

BERLUSCONI’S WILL: don Silvio schokte iedereen met zijn keuze! / Wie krijgt 100 miljoen euro cadeau

Berlusconi’s testament is openbaar gemaakt en don Silvio, zoals de voormalige premier werd genoemd, heeft iedereen geschokt met zijn keuzes.

Het belangrijkste stuk van de groep die door Silvio Berlusconi is opgebouwd, blijft in veilige handen, merkt de pers van het schiereiland op.

Wie krijgt de leiding over de reus Fininvest

De twee kinderen van Silvio Berlusconi uit zijn eerste huwelijk, Pier Silvio en Marina, zullen samen de holding Fininvest besturen, volgens het testament dat de voormalige premier heeft nagelaten.

Marina Berlusconi en Pier Silvio Berlusconi zullen 53% van de aandelen van Fininvest in gelijke delen bezitten. De overige aandelen zullen volgens het testament verdeeld worden onder de drie andere kinderen van de voormalige Italiaanse leider uit zijn tweede huwelijk – Barbara, Eleonora en Luigi Berlusconi.

Marina Berlusconi is momenteel voorzitter van Fininvest en Pier Silvio Berlusconi is CEO van de Mediaset mediagroep.

Marta Fascina, cadeau van 100 miljoen euro

Silvio Berlusconi, die op 12 juni op 86-jarige leeftijd overleed, is zijn voormalige levenspartner niet vergeten. Hij liet een gift van 100 miljoen euro na aan zijn nieuwste geliefde, de 33-jarige Marta Fascina, parlementslid.

Zijn broer Paolo Berlusconi krijgt ook €100 miljoen. Berlusconi’s naaste adviseur Marcello Dell’Ultri, veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en één jaar huisarrest voor fraude en maffiose betrokkenheid, krijgt ook €30 miljoen.

Aan het einde van zijn testament sprak de voormalige magnaat zijn liefde uit voor zijn kinderen. “Dank jullie wel en ik hou van jullie allemaal, jullie vader!” poneerde de man met de bijnaam Il Cavaliere in een brief gedateerd 19 januari 2022, voor een opname in het Milanese ziekenhuis San Raffaele.

De beslissingen over Fininvest werden genomen in oktober 2006, merkt persbureau ANSA op.

Op het moment van zijn dood werd de nettowaarde van Silvio Berlusconi geschat op meer dan zes miljard euro, voegt Il Corriere della Sera toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *