Hij is officieel student in Roemenië! David Popovici heeft de faculteit gekozen waar hij vanaf de herfst zal studeren. “Ik weet zeker dat ik de juiste keuze heb gemaakt”

Hij is officieel student in Roemenië! David Popovici heeft de faculteit gekozen waar hij vanaf de herfst zal studeren. “Ik weet zeker dat ik de juiste keuze heb gemaakt”

Zwemmer David Popovici kondigde op zijn Facebookpagina aan dat hij vanaf de herfst gaat studeren aan de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit van Boekarest. De atleet lichtte zijn keuze toe door te zeggen dat hij voelt dat hij een voorliefde heeft voor dit vakgebied.

David Popovici is momenteel in Japan

De tweevoudig wereld- en Europees kampioen van 2022 bereidt zich voor op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, maar tot die tijd heeft hij nog één wedstrijd waar hij weer medailles kan winnen.

David Popovici is al in het Land van de Rijzende Zon, waar hij zich voorbereidt op de Wereldkampioenschappen van Fukuoka, die van 14 tot 30 juli in Fukuoka plaatsvinden, met zwemevenementen die op 23 juli beginnen. De Roemeen doet de volgende dag mee aan de wedstrijd.

“De beste trainingsomgeving is wanneer je familie en vrienden in de buurt hebt”

“Officieel ben ik vanaf de herfst student aan de Universiteit van Boekarest. Ik heb gekozen voor de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen (FPSE) van de Universiteit van Boekarest omdat ik voel dat ik een voorliefde heb voor dit vakgebied en omdat ik weet dat de beste opleidingsomgeving diegene is waar je familie en vrienden in de buurt hebt.
Tot ziens, vanaf de herfst, op de campus van de Universiteit van Boekarest in Panduri”, schreef Popovici.

De atleet zegt dat hij zeker weet dat hij de juiste keuze heeft gemaakt en is blij dat hij, naast zijn academische werk, ook zal profiteren van ondersteuning bij het bereiken van nieuwe prestaties op het gebied dat hem zijn grootste prestaties heeft gebracht, zwemmen.

“Ik wil dat mijn drie jaar bij FPSE me verrassen met de diversiteit van de kennis die ik bij UB zal opdoen, de manier waarop de professoren het vakgebied waar ik gepassioneerd over ben zullen benaderen en, misschien wel het belangrijkste, ik wil mensen ontmoeten met wie ik de sterkst mogelijke, kwalitatieve connecties kan creëren.” voegt David Popovici toe.

David Popovici, de beste zwemmer van Europa in 2022

David Popovici is uitgeroepen tot de beste zwemmer van Europa in 2022. De Roemeense atleet werd onderscheiden door de Europese Zwembond, LEN.

De zwemmer van Dinamo zegevierde in de LEN-ranking, waar hij Kristof Milak uit Hongarije, Thomas Ceccon uit Italië, Leon Marchand uit Frankrijk en een andere Italiaan, Nicolo Martinenghi, versloeg.

David Popovici pakte vorig jaar twee gouden medailles op de wereldkampioenschappen (100 m vrije slag, 200 m vrije slag), twee gouden medailles op de Europese kampioenschappen (100 m vrije slag, 200 m vrije slag), zilver op de wereldkampioenschappen in het korte bad (100 m vrije slag), plus drie wereldtitels bij de junioren, vier Europese titels bij de junioren en behaalde ook een wereldrecord.

OOK LEZEN:

David Popovici, de atleet die een revolutie teweegbracht in het ZWEMMEN: “De medaille is bijna nooit belangrijk”. Wat echt op de eerste plaats komt voor hem

David Popovici, de beste zwemmer van EUROPA in 2022!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *