Binnenkort komen we achter het schema van League 2! FC Brasov zou kunnen degraderen naar het derde niveau om een ongelooflijke reden: wie kan zijn plaats innemen

Binnenkort komen we achter het schema van League 2! FC Brasov zou kunnen degraderen naar het derde niveau om een ongelooflijke reden: wie kan zijn plaats innemen

Het schema van de tweede voetbalcompetitie wordt vastgesteld op donderdag 20 juli 2023, om 12:00 uur, op het hoofdkantoor van de FRF, in de Ioan Chirilă zaal. Twintig teams zullen aan de start verschijnen, waaronder vijf nieuw gepromoveerde teams: CS Tunari, Corvinul Hunedoara, CSM Alexandria, Ceahlăul Piatra Neamț en CSM Reșița.

Binnenkort weten we het schema van League 2! FC Brasov zou om een ongelooflijke reden kunnen degraderen naar het derde niveau: wie kan zijn plaats innemen?

Het evenement wordt live uitgezonden op YouTube FRF TV en op de Facebookpagina van de tweede divisie. Het schema voor de eerste fase van de competitie, het reguliere seizoen, zal gebaseerd zijn op de Berger-tabel voor 20 teams, waarbij het corresponderende aantal voor elk team wordt bepaald door loting.

De FRF heeft officieel aangekondigd dat FC Brasov geen certificering heeft ontvangen voor deelname aan het seizoen 2023/2024 League 2.

22 clubs ontvingen een certificering voor het volgende seizoen, waaronder Ripensia Timișoara, Poli Timișoara en Progresul Spartac, teams gedegradeerd naar Liga 3, maar nu op jacht naar de plaats van Brasov.

Wat Dan Alexa zegt

“Het is een zware dag voor de spelers. Ik heb met ze gesproken en ze verteld wat de situatie is, precies wat ik weet en dat ik. Ik geloof er heilig in dat de situatie zal worden opgelost omdat er de afgelopen twee weken iets is veranderd in het dossier.

Het is een moeilijke tijd, het zijn spelers onder contract en ze moeten zich blijven voorbereiden. Ik heb veel vertrouwen in ze, ze hebben laten zien dat ze karakter hebben en de situatie begrijpen,” zei Alexa.

Van het licentiedossier van FRF Secretaris Cristian Mățău en economisch directeur Lasdislau Opra hadden de leiding. Mațău zegt dat de zaak woensdag naar het CAS wordt gestuurd, dat de club een advocaat heeft ingehuurd en dat de juridische kosten zijn betaald. Mățău gelooft dat “er 80% kans is op een gunstige uitspraak van het CAS”.

Als de advocaten de CAS-zaak niet winnen, zou FC Brasov kunnen degraderen naar Liga 3.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *