VIDEO / Hoe gaat het met voormalig turnkampioene Simona Amânar. “Het is een grote steun voor ons”

VIDEO / Hoe gaat het met voormalig turnkampioene Simona Amânar. “Het is een grote steun voor ons”

Voormalig wedstrijd turnster Simona Amânar, 43, heeft details over haar familie gegeven. Ze is getrouwd en heeft drie kinderen.

Simona Amânar is een van de meest succesvolle turnsters van Roemenië en de wereld. Ze heeft 7 medailles gewonnen op de Olympische Spelen, 10 medailles op de Wereldkampioenschappen en 12 medailles op de Europese Kampioenschappen. In 2000 werd ze uitgeroepen tot ’s werelds nummer 1 atlete in technische sporten.

Na haar terugtrekking uit de competitie werd ze academica aan de Westfaculteit van Timisoara en was ze vicevoorzitter van de Roemeense Gymnastiek Federatie. Hij ontving de titel van Emeritus Master of Sport en werd bekroond met de Nationale Orde “Serviciul Credincios” (Trouwe Dienst) in de rang van Commandant. In 2018 werd Simona Tabără Amânar benoemd tot directeur van de Roemeense Olympische Academie.

Wat haar privéleven betreft, is Simona Amânar getrouwd met Cosmin Tabără, zoon van politicus Valeriu Tabără. Simona en Cosmin hebben drie kinderen.

Hoe is voormalig turnkampioene Simona Amânar. “Mijn man steunt hen en steunt mij in alles wat ik doe”

Simona Amânar gaf details over haar familie in een interview met Viva magazine.

“Alex wordt 21 en zoals ik al zei, is hij tweedejaars student geneeskunde. Hij deed het erg goed op school en werkt hard. Hij zal een goede dokter worden, ik denk dat hij veel op zijn grootvader Valeriu lijkt, hij neigt ook naar onderzoek. Hij heeft een passie voor geneeskunde. De kleine meid wordt 11, ze gaat naar de vierde klas, ze doet het goed, ze speelt nog steeds graag en we hebben niet veel druk op haar gelegd. Ik wilde dat ze haar kindertijd kon beleven. Ze is heel slim en kookt ook graag, ze is mijn nummer 1 hulpje. Tudor begint in de herfst op school, het is een optelsom van kwaliteiten van elk, misschien overdrijf ik een beetje, maar hij is ook een geweldig kind. We zullen hem zowel op sport als op school richten. Hij zal zelf kiezen wat hij gaat doen”.zei Simona Amânar over haar drie kinderen.


De voormalige turnster bekende dat haar man, die ook in de politiek zit, weinig tijd doorbrengt met het gezin, maar haar en de kinderen in alles steunt.

“Mijn man steunt hen en mij in alles wat ik doe en is een grote steun voor ons. Hij is erg serieus over zijn werk en bezorgd over de stad, dus helaas brengt hij nu vrij weinig tijd door in ons bedrijf, maar hij probeert elke keer tijd voor ons vrij te maken. We hebben geluk met ons vakantiehuis in Retezat, daar gaan we nog wel eens heen en feesten we met vrienden. (…) We waren een hardwerkende familie, Valeriu Tabără wordt zelfs nu nog gewaardeerd om zijn waarde als man en als politicus, om zijn integriteit, zo wil Cosmin zijn, en dat is hij ook. Ik ben trots op hem en op wat hij doet. We kunnen goed met elkaar opschieten, vooral omdat hij zich bovenmenselijk inspant om iets te doen voor de sportinfrastructuur in Timisoara, die precair is.”zei ze.

(embed)https://www.youtube.com/watch?v=mjucwpCtCZY(/embed)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *