Wie won de MISS award in turnen!

Wie won de MISS award in turnen!

Annaliese Dragan, een van de zusjes die alles in Californië achterliet om in Roemenië ritmische gymnastiek te gaan doen, won de schoonheidsprijs op de Europese kampioenschappen in Baku.

De zusjes Dragan zijn niet alleen twee getalenteerde atleten, maar ook erg mooi! Vijf jaar geleden verlieten de meisjes Los Angeles met hun vader om in Roemenië mee te doen aan ritmische gymnastiek.

Waar ze ook gaan, hun schoonheid blijft niet onopgemerkt! Dat was ook het geval op de Europese kampioenschappen in Bakoe, waar Annaliese, de oudste zus (17), 13e werd in het individuele onderdeel en de prijs voor de mooiste atlete van de wedstrijd kreeg.

Ze won de Miss Turnen prijs

“Ik was erg blij met de prijs, ik voelde me ook erg goed om op het podium te staan en de hele zaal applaudisseerde”, zei Annaliese Drăgan, lid van Roemenië’s senior nationale ritmische gymnastiekteam.

Ze heeft aanbiedingen voor modellenwerk afgeslagen! In de loop der jaren heeft Annaliese aanbiedingen gehad om te poseren in tijdschriften en om mode te presenteren, maar ze sloeg ze af: “Ik kreeg al eerder aanbiedingen voor modellenwerk, maar ik koos voor turnen omdat ik de sport leuk vond.”

De komst van haar zus Christina uit Amerika heeft Annaliese erg geholpen. De twee kunnen het perfect met elkaar vinden en trainen samen: “We kunnen het heel goed met elkaar vinden, ze is mijn beste vriendin”.

Om haar dromen waar te maken, werkt de mooie sportvrouw hard: “Ik train ongeveer 5-6 uur per dag, elke dag”.

De Wereldbeker is nog steeds in Cluj-Napoca

Een week na de wereldkampioenschappen voor junioren, tussen 14 en 16 juli, vindt ook in Cluj Napoca, in de BTArena hal, de World Senior Cup plaats, waar Annaliese Drăgan aanwezig zal zijn.

Aan de wedstrijd in Ardeal neemt Roemenië deel met Annaliese en Christina Drăgan in het individuele onderdeel, en met het seniorenteam dat traint in het Olympisch Centrum in Arad. Het seniorenteam bestaat uit: Claudia Mitran, Alenia Biringer, Antonia Stănescu, Anisia Drăgan, Carina Buniov en Dalia Marin. De meisjes worden gecoacht door Daliela Chiriac en Tatiana Novikova. De zusjes Dragan worden gecoacht door Maria Gârbă, emeritus coach.

Tweeëndertig landen nemen deel aan de wereldkampioenschappen in Cluj en toeschouwers kunnen wereldkampioene Sofia Rafaelli en vicewereldkampioene Daria Varfolomejev op de mat zien. De kwalificaties vinden plaats op 14 en 15 juli en de finales op 16 juli.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *