Marketa Vondrousova maakt Wimbledon HISTORISCH na titelwinst

Marketa Vondrousova maakt Wimbledon HISTORISCH na titelwinst

Marketa Vondrousova (Tsjechië, 24) heeft de Wimbledon titel gewonnen na een 6-4, 6-4 finale tegen Ons Jabeur (Tunesië, 28). Voor Vondrousova is het haar eerste Grand Slam titel, terwijl het voor Jabeur haar derde Grand Slam finale verlies is na de US Open van 2022 en Wimbledon.

  • De mannenfinale van Wimbledon, Carlos Alcaraz – Novak Djokovic, vindt plaats op zondag 16 juli, aanvang 16:00 uur.

Met dit enorme succes werd Marketa Vondrousova de eerste speelster in de Open Era die op Londens gras won zonder een plaatsje en klimt ze vanaf maandag de WTA Top 10 binnen.

Jabeur slaagde er niet in haar droom waar te maken

Jabeur begon veel beter aan de wedstrijd en leek de eerste set zonder veel moeite te winnen, maar halverwege brak er iets in het spel van de Tunesische.

De favoriete van de finale kwam snel op 2-0, maar kwam al snel weer op gelijke hoogte. Jabeur brak opnieuw en liep uit naar 4-2. Opnieuw vond Vondrousova de kracht om terug te komen en vanaf dat moment brak het spel van Jabeur volledig en wist ze geen game meer te winnen in de eerste set. De Tsjechische zegevierde met 6-4.

Onder deze omstandigheden begon set 2 perfect voor Marketa, die in de eerste game een break plaatste. Ze volgde op serve en kwam al snel op 40-0, toen Ons de kracht vond om terug te komen en de set voorsprong nam.

Vondrousova tikt de beslissende break aan

Jabeur brak bovendien en de stand was 3-1 in haar voordeel, maar net als in de openingsset slaagde ze er niet in haar emoties onder controle te houden en stond ze meteen gelijk.

Na twee gewonnen games van beide kanten had Vondrousova meer controle en tikte ze de beslissende break aan, waarna ze haar tweede matchpoint op eigen opslag verzilverde.

Fotobron – twitter.com/LaureusSport

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *