Hij is de “Il Fenomeno” van de vechtsporten! Kampioen in vijf contactsporten

Hij is de “Il Fenomeno” van de vechtsporten! Kampioen in vijf contactsporten

Edwin Petrea is het wonderkind dat op 14-jarige leeftijd elke boks-, MMA-, Kempo-, Freestyle Worstel- en Braziliaanse Jiu-Jitsu-wedstrijd wint waaraan hij meedoet. Hij traint al 6 maanden met het nationale jeugdboksteam onder leiding van Dorel Simion en sinds 19 juli vecht hij voor de Europese titel in Ploiesti, zijn geboortestad.

Met zijn 14 jaar is Edwin Petrea geen onbekende in de sporten die hij al van jongs af aan beoefent.

“Ik heb een passie voor contactsporten. Ik hou van alles wat met vechten te maken heeft, zowel grondgevechten als stand-up. Tot nu toe heb ik 150 medailles, ik denk 100 bekers. Ik weet dat ik bijna 700 wedstrijden op mijn naam heb staan,” vertelt Edwin Petrea, kampioen in MMA, kempo, worstelen, Braziliaans jiu-jitsu en boksen.

Kampioen in vijf contactsporten

Sinds februari traint de jongen boksen bij het nationale jeugdteam onder leiding van Dorel Simion.

De coach heeft niets dan lof voor de jonge atleet. “Als sportman vind ik deze jongen briljant, ik heb hem Il Fenomeno genoemd. Hij is een voorbeeld en ik denk dat elke coach in mijn plaats zo’n atleet zou willen hebben”, zei Dorel Simion, hoofdcoach van het Roemeense nationale jeugdboksteam.

Vanaf 19 juli neemt Edwin deel aan het eerste Europese kampioenschap van zijn carrière, het juniorenkampioenschap, dat wordt gehouden in Ploiesti, zijn geboortestad: “Voor het Europese kampioenschap denk ik alleen aan de gouden medaille. Laat de mensen komen en me steunen, roep Roemenië en het ga je goed”.

Ik doe geen voorspellingen, ik zeg niet graag dat hij het wordt. Maar dit is de eerste keer in mijn leven, als atleet en als coach, dat ik denk dat dit kind de eerste kans heeft op een medaille – Dorel Simion, hoofdcoach van het Roemeense nationale jeugdboksteam.

Hij gaat van wedstrijd naar wedstrijd

De kleine atleet heeft een vast schema wat betreft de wedstrijden waaraan hij meedoet. Hij mist er geen enkele.

“Van het boksen ga ik naar de wereldkampioenschappen Kempo in Abu Dhabi en daarna naar het boksgymnasium in Rio de Janeiro”, vervolgt Edwin Petrea.

Om de beste te zijn in de sporten die hij beoefent, wijkt Edwin geen seconde af van een strikt schema: “Om 6:30 sta ik op, om 7:00 ben ik aan het trainen. Ik heb ook een voedingsdeskundige. Hij leert me alles wat ik moet weten over voeding. Ik weeg mijn eten, ik weet mijn calorieën, ik weeg mijn water. Voor de wedstrijd weet ik hoe ik met een calorietekort moet eten.”

s Avonds, als hij thuiskomt, ziet de jongeman alleen zijn bed: “Ik heb nergens tijd voor, ik bedoel als ik school heb, sta ik om vijf uur op, ga ik naar de sportschool, doe ik tweeënhalf uur aan sportschool. Ik ga ook een paar uur naar school omdat het moet, ik kom thuis eet, rust uit, avondtraining duurt langer, van 5:00 tot 9:30 train ik, ik kom thuis eet en rust uit en begin opnieuw”.

Boksen sinds je 2e

Edwin begon in 2021 met boksen met zijn vader en heeft tot nu toe twee gouden medailles in het nationale kampioenschap en twee in de Roemeense beker. Edwin vertelde hoe hij bij Dorel Simion in het team terecht kwam: “Ik deed mee aan een internationaal toernooi waar ik niet naartoe had moeten gaan, ik had een gescheurde meniscus. In januari kwam ik uit bed en in februari begon ik aan mijn eerste bokstoernooi. Ik ging naar de jeugdgroep om te sparren en vroeg meester Simion of hij me kon inschrijven voor de Dracula Open en sindsdien train ik met de jeugdatleten.”

“Zijn vader is degene die hem voor het grootste deel heeft getraind en nu aan het einde laten we zeggen dat ik de kers op de taart heb gezet,” legde Dorel Simion, hoofdtrainer van het nationale mannen jeugdboksteam van Roemenië, uit.

Ploiesti, hoofdstad van het Europese boksen

Van 19-31 juli vindt in Ploiesti het Europees kampioenschap voor junioren plaats, een wedstrijd waaraan 600 atleten uit 32 landen deelnemen. Het Roemeense juniorenteam bestaat uit: Bence Szocs (46 kg), Nicolas Boncu (48 kg), Edwin Petrea (50 kg), Fabian Stroe (52 kg), Renato Nica (54 kg), Ciprian Iofciu (57 kg), Daniel Grigore (60 kg), Alexandru Magdalin (63 kg), Alexandru Suvache (66 kg), Radu Simion (70 kg), Mario Teodorescu (75 kg), Matei Nastasiuc (80 kg), Leon Majer (+80 kg). Coaches: Radu Zarif, Valentin Anghel en Georgian Anghel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *