Carlos Alcaraz zegevierde op Wimbledon 2023! Eerste uitspraken na het verslaan van Novak Djokovic! “Ik maak deel uit van de geschiedenis! Het is ongelooflijk!”

Carlos Alcaraz zegevierde op Wimbledon 2023! Eerste uitspraken na het verslaan van Novak Djokovic! “Ik maak deel uit van de geschiedenis! Het is ongelooflijk!”

Carlos Alcaraz is de Wimbledon kampioen van 2023 nadat hij Novak Djokovic versloeg in de finale, een vijfsetter, 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4.

Het is Alcaraz’ tweede Grand Slam-titel na de US Open van 2022 en tot nu toe hebben Djokovic en de nieuwe Wimbledon-kampioen drie keer met elkaar geduelleerd, waarbij elke speler er één had gewonnen voor de Londense finale.

Djokovic zegevierde op de laatste vier Wimbledons en heeft zeven trofeeën, het record is in handen van de grote Roger Federer.

Carlos Alcaraz zegevierde op Wimbledon 2023

“Het is een probleem als je de kansen tegen een legende als Novak niet benut. Als ik de tweede set had verloren, had ik de trofee waarschijnlijk niet gewonnen. Dan had ik waarschijnlijk in drie sets verloren… Om de man te zijn die Djokovic verslaat na een onderbreking van tien jaar op het Centre Court van Wimbledon is verbazingwekkend voor mij. Het is iets wat ik nooit zal vergeten. Het is geweldig voor de nieuwe generatie om te zien hoe ik hem versla, ik denk dat de andere jongeren zullen geloven dat ze in staat zijn om hem te verslaan,” zei Carlos Alcaraz.

“Het is een droom die uitkomt. Maar zelfs als ik zou verliezen, zou ik erg trots zijn op mezelf en op wat ik heb gedaan. Ik maak deel uit van de geschiedenis van dit toernooi en het is ongelooflijk. Ik ben trots op wat ik heb bereikt, ik ben trots op mijn team en het werk dat we er elke dag in stoppen… Novak, ik ben opgegroeid met jou. Je inspireerde me als kind. Sinds mijn geboorte heb ik je toernooien zien winnen. Ik denk dat je fysiek beter in vorm bent dan ik. Je bent geweldig, Novak,” voegde hij eraan toe.

Wat Novak Djokovic zei na de finale van Wimbledon 2023

“Het is geen geweldig moment voor mij, maar voor Carlos wel. Ik moet beginnen met de laduele voor hem. Je speelde heel goed aan het einde, je was geïnspireerd op serve. Gefeliciteerd, Carlos. Ik dacht dat ik alleen problemen met je zou hebben op klei, maar nu geef je me grote problemen op gras. Gefeliciteerd met je aanpassing aan de ondergrond. Het is verbazingwekkend wat je deed in Quens. Felicitaties aan je team.

Wat mij betreft, ik haat het om zo’n wedstrijd te verliezen. Ik moet dankbaar blijven voor het winnen van vele nipte wedstrijden en titels. In 2019, met Roger. Misschien had ik een paar finales moeten verliezen, maar nu staan we gelijk. Ik zal er morgen over nadenken (red. als hij trots is). Vandaag hou ik niet echt van verliezen. Voor deze momenten werken we. Dit zijn de belangrijkste toernooien ter wereld. Ik heb in mijn hele carrière ongelooflijke wedstrijden gespeeld en deze zal de tennisgeschiedenisboeken ingaan. Ik had graag gewonnen, maar ik verloor van een formidabele speler. Ik feliciteer hem en ik ga verder. Misschien zelfs sterker. Het is leuk om mijn zoon daar te zien glimlachen (noot van de redactie: Djokovic begon te huilen). Ik hou van jullie. Bedankt voor jullie steun en ik omhels jullie allemaal,” kondigde Novak Djokovic aan.

Foto: Facebook.com/wimbledon

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *