Roemenië kan de Europa LEAGUE-finale van 2026 of 2027 in de Nationale Arena organiseren.

Roemenië kan de Europa LEAGUE-finale van 2026 of 2027 in de Nationale Arena organiseren.

FRF heeft een bod ingediend om de Europa League-finale van 2026 of 2027 te organiseren in het grootste stadion van het land, de National Arena.

FRF-voorzitter Răzvan Burleanu zei dat het organiseren van de wedstrijd ook een ontwikkeling zou zijn van de samenwerking met de Roemeense overheid en het stadhuis van de hoofdstad.

De Nationale Arena was al eerder gastheer van een Europa League-finale, in 2012. Het was een Spaanse derby tussen Atletico Madrid en Athletic Bilbao, toen Madrid met 3-0 won.

Roemenië mag de Europa League-finale van 2026 of 2027 in de Nationale Arena organiseren.

De komende twee jaar zijn Dublin (Ierland) in 2024 en Bilbao (Spanje) in 2025 de gaststeden voor de eindronde van de Europa League.

“Na het succes van de organisatie van de EURO 2020-wedstrijden en het Europees kampioenschap onder-21 dit jaar, wil de FRF Roemenië blijven promoten als bestemming voor grote sportevenementen. De partners van de Roemeense voetbalbond in dit project zijn de Roemeense regering en het stadhuis van Boekarest. De nauwe samenwerking bij eerdere Europese voetbalevenementen in Boekarest garandeert de mogelijkheid om een gedenkwaardige ervaring te bieden voor alle deelnemers en een aanzienlijke nalatenschap voor het Roemeense voetbal,” aldus de officiële website van de FRF.

“EURO 2020 heeft ons de belangrijkste overheidsinvestering in infrastructuur gebracht, een solide erfenis die de ontwikkeling van het Roemeense voetbal beïnvloedt. Tegelijkertijd heeft de FRF laten zien dat het zijn organisatorische capaciteit heeft ontwikkeld door een concurrerende partner voor de UEFA te worden in het Europese voetbalcircuit, en nu willen we naar een nieuwe fase die de ontwikkeling van het Roemeense voetbal verder zal markeren. Met deze aanvraag wil de FRF het organiseren van de finale van de Europa League gebruiken als een trigger, die zal bijdragen aan de constructie van een referentie-organisatiemodel voor voetbalclubs in Roemenië, in de context van Centraal- en Oost-Europa, rond het perspectief Voetbal – Gemeenschap – Bedrijfsleven – Duurzaamheid. We willen dat dit grote sportevenement in ons land een kans is om een synergie op te bouwen tussen de Roemeense regering, het stadhuis van Boekarest en het hele voetbalecosysteem in ons land rond strategische sportieve doelstellingen”, aldus Răzvan Burleanu, voorzitter van de FRF.

Foto: Facebook.com/EuropaLeague

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *