Hij droomt van de Olympische Spelen, maar ook van een carrière als model

Hij droomt van de Olympische Spelen, maar ook van een carrière als model

Ze is pas 17, maar is een van Europa’s meest getalenteerde jonge triatleten en droomt al van deelname aan de Olympische Spelen van 2028. Tegelijkertijd zou Sophie Iofciu een kans om model te worden niet afslaan.

De mooie inwoonster van Constanta geeft openlijk toe dat ze graag aanbiedingen zou krijgen voor een parallelle carrière als model en is ervan overtuigd dat de emoties op het podium minder zullen zijn dan tijdens triatlonwedstrijden.

“Het zou niet slecht zijn als ik aanbiedingen kreeg om model te worden. Ik denk dat ik niet zo nerveus zou zijn als bij triatlon”, zei Sophie Iofciu.

Dromen van de Olympische Spelen, maar ook van een carrière als model

De in Constanta geboren tiener blijft in vorm door elke dag meer dan vier uur te trainen en het leven van het feest te zijn.

“Ik ben het soort persoon dat altijd zal dansen op een feestje. Karaoke is optioneel, maar ik zal altijd dansen,” zei Sophie Iofciu.

Als lid van het Roemeense team op de European Junior Cup in Izvorani deze zomer, zegt onze sportvrouw dat het iets heel speciaals is om voor je land te mogen uitkomen: “Uitkomen voor Roemenië is een gevoel van trots dat me altijd weet te motiveren om harder te trekken voor de mensen die om me geven en die thuis met hun hart tussen de tanden op me wachten.”

Sophie doet nu bijna vier jaar aan triatlons, maar voordat ze met deze sport begon, heeft ze zeven jaar gezwommen. Ze heeft geen spijt van haar overstap naar deze sport.

Ik doe aan triatlon sinds november 2019. Ik was eerst ongeveer 7 jaar wedstrijdzwemmer. Ik ben ook naar Nationale Kampioenschappen en Schoolkampioenschappen en Regionals geweest. Ik denk dat het een goede beslissing was om naar de triatlon tak te komen, want zwemmen bracht me niet zoveel plezier als triatlon doet – Sophie Iofciu

Figuur drie, met geluk

Zoals elke topatleet heeft Sophie een ritueel voor een wedstrijd, maar ook een favoriet nummer: “Ik ben behoorlijk georganiseerd met mijn schema en ik weet wat ik moet doen voor de wedstrijd, ik weet hoe ik me moet concentreren, ik doe mijn warming-up, ik drink water. Ik doe bepaalde oefeningen, dus ja, het is een soort ritueel. Ik geef de voorkeur aan alles met het getal 3. Het is mijn geluksgetal. Het is mijn geluksgetal en het is ook mijn verjaardag.”

Zoals elk jong meisje heeft de sportster aan zee dromen. Zowel op sportief als op persoonlijk vlak: “Ik zou heel graag meedoen aan de Olympische Spelen in 2028 in Los Angeles en ik ga eraan werken om die droom waar te maken. Toen ik klein was wilde ik astronaut worden. Nu kijk ik gewoon naar de sterren en wil ik dokter worden.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *