LAATSTE. Dan Matei Agathon is overleden. De voormalige minister van Toerisme in het kabinet-Nastase werd 73 jaar oud.

LAATSTE. Dan Matei Agathon is overleden. De voormalige minister van Toerisme in het kabinet-Nastase werd 73 jaar oud.

De voormalige minister van Toerisme in het kabinet-Nastase, Dan Matei Agathon, is donderdag op 73-jarige leeftijd overleden. De informatie werd bevestigd door Alin Burcea, eerste vice-voorzitter van de Nationale Vereniging van Toeristische Agentschappen in Roemenië (ANAT).

“Vandaag is voormalig minister Dan Matei Agathon, die ik beschouw als de enige minister van de afgelopen 33 jaar, overleden! Ik had de eer om twee jaar met hem samen te werken en ik kan je vertellen dat hij een man was die echt gepassioneerd was over deze geweldige industrie van Roemenië! Rust in vrede, mijn vriend,” schreef Burcea op zijn Facebook-pagina.

Als voormalig minister van Toerisme in de regering-Nastase is Agathon’s naam verbonden aan het controversiële Dracula Park project, dat hij samen met Adrian Nastase heeft opgezet.

Dan Matei-Agathon was parlementslid in de zittingsperiode 1992-1996, gekozen in het district Bacău op de lijsten van de PDSR-partij. Hij was twee keer minister van Toerisme, in 1992-1996 en 2000-2003.

Dan Matei Agathon was secretaris-generaal en woordvoerder van de Confederatie van Werkgevers in de Roemeense Industrie (CONPIROM).

In april 2010 werd Agathon benoemd tot woordvoerder van de Alliantie van Werkgeversfederaties van Roemenië (ACPR). In juni 2013 was Agathon voorzitter van de Federatie van Werkgevers in Toerisme en Diensten (FPTS).

Zijn banden met de werkgevers begonnen echter in het begin van de jaren ’90, toen hij staatssecretaris en speciaal vertegenwoordiger van de regering was in de betrekkingen met vakbonden en werkgevers.

Foto bron: Mediafax Foto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *