VIDEO | Tien schurken van de “Cătălin Hîldan Peluza”, opgepakt met maskers na het veroorzaken van brand in het Ghencea Stadion

VIDEO | Tien schurken van de “Cătălin Hîldan Peluza”, opgepakt met maskers na het veroorzaken van brand in het Ghencea Stadion

Tien voetbalhooligans van Dinamo, leden van “Peluzei Cătălin Hîldan”, zijn woensdagochtend met maskers opgepakt door politieagenten van Boekarest van de dienst Gewelddadige Criminele Groepen. Ze worden beschuldigd van het in brand steken van verschillende stoelen in het Ghencea Stadion na de wedstrijd tussen Steaua en Dinamo in de tweede divisie.

Politieagenten hebben woensdag invallen gedaan op tien adressen in Boekarest en in de districten Ilfov, Călărași en Dâmbovița, op de namen van mensen tegen wie een onderzoek loopt in een strafzaak over vermeende misdrijven van verstoring van de openbare orde en rust en vernieling.

“Op 18 april 2023, aan het einde van een sportwedstrijd die plaatsvond in een stadion in sector 6, hebben verschillende personen, leden van een supportersgalerij, die zich in het gebied bevonden dat bestemd was voor gasten, naar verluidt vernielingen aangericht door stoelen in brand te steken en het geproduceerde vuur te onderhouden, handelingen waarmee ze verontwaardiging hebben gewekt bij de andere deelnemers aan het evenement, waardoor ze de openbare orde en rust hebben verstoord,” kondigde de hoofdstedelijke politie aan.

De geciteerde bron zei dat de tien supporters tussen de 17 en 35 jaar oud waren. Na de wedstrijd van Dinamo in Ghencea, die de “honden” met 3-0 verloren, staken ze verschillende stoelen in brand. Ze werden later geïdentificeerd aan de hand van beelden van de politie en gendarmerie, die bij de wedstrijd waren om toezicht te houden op supportersgroepen.

Gewelddadige supporters onder gerechtelijk toezicht geplaatst

Alle tien werden voorgeleid aan magistraten, die negen van hen onder gerechtelijk toezicht plaatsten voor 60 dagen en verboden deel te nemen aan sportevenementen.

Het onderzoek wordt voortgezet door de Dienst Gewelddadige Criminele Groepen, onder toezicht van het Openbaar Ministerie van de 6e arrondissementsrechtbank, voor de misdrijven verstoring van de openbare orde en rust en vernieling.

De politie en gendarmes zijn nog steeds in hoge staat van paraatheid, omdat Dinamo zaterdag om 21.30 uur een wedstrijd speelt tegen FCSB in de Arcul de Triumf arena, een wedstrijd die is geclassificeerd als een wedstrijd met maximaal risico vanwege mogelijk geweld door supporters van de twee clubs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *