Voormalig international van Engeland Trevor Francis is op 69-jarige leeftijd overleden aan een hartstilstand.

Voormalig international van Engeland Trevor Francis is op 69-jarige leeftijd overleden aan een hartstilstand.

Voormalig aanvaller van Engeland Trevor Francis, de eerste Britse speler die voor meer dan 1 miljoen pond werd getransfereerd, is maandag op 69-jarige leeftijd overleden. Hij stierf in zijn appartement in Marbella, Spanje, na een hartstilstand.

Triest nieuws heeft Groot-Brittannië vandaag overvallen. Trevor Francis, de eerste speler van het eiland die werd getransfereerd voor een bedrag van meer dan £1 miljoen, die twee European Champions Cups won en 52 keer speelde voor het nationale team van Albion (12 goals) in de jaren 70 en 80, is overleden in Spanje nadat hij bewusteloos was aangetroffen in zijn appartement in Marbella. De doodsoorzaak, aangekondigd door de familie, was een hartstilstand. Hij was 69 jaar oud.

Trevor Francis onderscheidde zich in de kleuren van Nottingham Forest, met wie hij twee Europacups won.

Gedurende zijn carrière speelde Trevor Francis voor Birmingham City, Detroit Express, Nottingham Forest, Manchester City, Sampdoria, Atalanta, Glasgow Rangers, QP Rangers, Wollongong City en Sheffield United. Francis kwam 52 keer uit voor Engeland en scoorde 12 keer. Hij speelde mee op het WK 1982.

Hij won twee keer de Europese Kampioensbeker en een Europese Supercup met Nottingham Forest. Met Sampdoria won hij de Italiaanse beker en in Schotland (met Rangers) en Engeland (met Sheffield Wednesday) won hij elk een League Cup, meldt The Guardian.

In 1981 werd Trevor Francis de eerste Britse speler die meer dan £1 miljoen betaald kreeg. Hij werd toen gekocht door Manchester City, die Nottingham Forest 1.200.000 pond betaalden.

Scoorde het winnende doelpunt in de eerste Champions Cup finale

Samen met de ‘rangers’ bereikte hij het maximale. Twee jaar achter elkaar, 1979 en 1980, won hij de Champions Cup. In het eerste seizoen scoorde Francis het winnende doelpunt in de finale tegen Malmo (1-0). In het tweede seizoen versloeg Nottingham Hamburg met dezelfde score.

Hij bleef echter niet lang bij Forest. In 1981 verhuisde hij naar Manchester City, waar hij nog duurder werd verkocht voor 1,2 miljoen pond. Nog een jaar later verhuisde hij naar Sampdoria, waar hij tot 1986 speelde, met zijn goede vriend Graeme Souness als zijn teamgenoot bij Genoa voor de laatste twee seizoenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *