Laurențiu Reghecampf, de nieuwe COACH van Craiova University! Hoe de teameigenaar de verhuizing uitlegde

Laurențiu Reghecampf, de nieuwe COACH van Craiova University! Hoe de teameigenaar de verhuizing uitlegde

Laurențiu Reghecampf is de nieuwe coach van Universitatea Craiova. Hij coachte de ploeg uit Bania eerder van 26 juli 2021 tot 12 juni 2022.

Reghecampf vervangt Eugen Neagoe, die werd ontslagen na het 0-0 gelijkspel van de Oltenaren met Oțelul Galati.

“Laurențiu Reghecampf keert terug op de technische bank van Universității Craiova. De blauw-witte supporters kennen de ervaren technicus al, want de club heeft onder zijn leiding een voetbal laten zien zoals we dat allemaal willen, aanvallend en spectaculair,” aldus de club in een verklaring.

Laurențiu Reghecampf, de nieuwe coach van Craiova University

Reghe had geen contract meer na zijn vertrek bij Neftci Baku, een team dat nu wordt gecoacht door voormalig Rapid-coach Adrian Mutu.

Laurențiu Reghecampf eindigde derde met Neftci Baku en bereikte de bekerfinale. In zijn tijd bij Craiova leidde hij de Olteni naar de derde plaats in de competitie, speelde in de halve finale van de beker en won de play-off van de Conference League tegen FC Botoșani met 2-0.

Hij is coach sinds 2010. Hij heeft teams gecoacht als Gloria Bistrita, FCU Craiova, met Adrian Mititelu als beschermheer, CS Snagov, Concordia Chiajna, Steaua, Al-Hilal Riyadh, Litex Loveci, FCSB, Al Wahda en Al Wasl, beide in de Verenigde Arabische Emiraten, en Al Ahli Jeddah.

“We hebben lang geleden afgesproken. We wachten op 12 uur ’s nachts en dan maken we het bekend. Het eerste trimester begon op 26 juli, dus het moet ook op die datum beginnen. Ja, ik ben een bijgelovig man” zei Mihai Rotaru, de eigenaar van de ploeg uit Oltene, gisteravond op Digi Sport.

Mihai Rotaru, over het vertrek van Eugen Neagoe

De zakenman sprak ook over zijn scheiding van Eugen Neagoe: “De moeilijkste scheiding op menselijk niveau, ik heb Neagoe niets te verwijten. Ik blijf erbij dat het de moeilijkste scheiding was, vergeet niet dat we de play-offs heel goed speelden, maar we verloren. Dat probeerden we dit seizoen weer te doen en ik wilde niet terug naar vorig jaar. Ik wilde pech niet de schuld geven en besloot deze verandering door te voeren. Als we tegen Farul winnen, hebben we zeker een reële kans om voor het kampioenschap te vechten. We begonnen het nieuwe seizoen op dezelfde manier, met een constant spel. (Noot van de redacteur: had Eugen Neagoe ruzie met de spelers?) Ik heb nog nooit van zoiets gehoord. Integendeel, Eugen had een zeer nauwe band met de spelers. Ik praat met niemand na een verloren wedstrijd. De eerste persoon die ik sprak was Eugen, die ik vanmorgen belde en naar kantoor riep. Nadat Eugen afscheid had genomen van de spelers, heb ik met de spelers gesproken en niets gehoord. Er is geen sprake van dat de kleedkamer de coach beslist, daar is geen sprake van.”

foto: Facebook UCVOficial

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *