David Popovici ZWEMT donderdag om zijn wereldtitel 100 meter vrije slag te behouden

David Popovici ZWEMT donderdag om zijn wereldtitel 100 meter vrije slag te behouden

David Popovici zwemt donderdag in de finale van de 100 meter vrije slag bij de wereldkampioenschappen zwemmen in Fukuoka. De finale begint om 14.21 uur.

Popovici, wereldkampioen en wereldrecordhouder in dit onderdeel, werd tweede in de eerste halve finale met een tijd van 47,66. Hij werd verslagen door Nandor Nemeth (Hongarije) – 47,62.

In totaal had de Roemeen de vijfde tijd, na Matthew Richards (Groot-Brittannië, 47,47), Kyle Chambers (Australië, 47,52), Zhanle Pan (China, 47,61) en Nandor Nemeth.

De finale vindt donderdag om 14.21 uur plaats, aldus News.ro.

Ook in Fukuoka, op de 200 meter vrije slag, werd Popovici dinsdag vierde. Hij was de titelhouder.

David Popovici, de beste zwemmer ter wereld vanaf 2022

Voor de wedstrijd in Japan, David Popovici de prijs ontvangen voor “Beste zwemmer ter wereld in 2022”.

“Ik denk dat mensen zullen proberen druk op me uit te oefenen. Het is aan mij of ik het accepteer of niet en hoe ik over die druk denk. Wat ik kan controleren is de druk die ik op mezelf leg, en die zal op een laag niveau zijn. Het is absoluut mijn wens dat (een nieuwe rivaal) binnenkomt, nog beter is dan ik of dichter bij me komt. En om te kunnen concurreren, want als je geen concurrentie hebt, voel je je niet goed als je wint. We proberen ons niet te veel aan te sluiten bij de concurrenten, maar toen ik net begon, bestudeerde ik ze omdat ik iets van ze kon leren. En nu bestudeer ik ze, maar we richten ons meer op mijn race,” zei David Popovici.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *