Vlad Iacob, verontrustende mededeling over DINAMO: “Elke schuldeiser kan het faillissement van de club aanvragen”.

Vlad Iacob, verontrustende mededeling over DINAMO: “Elke schuldeiser kan het faillissement van de club aanvragen”.

Vlad Iacob, de speciale bewindvoerder van Dinamo, heeft aangekondigd dat het bedrijf dat hij leidt schulden heeft van 800.000 euro, bovenop de zeven miljoen euro in het reorganisatieplan, en dat elke schuldeiser met meer dan 10.000 euro het faillissement kan aanvragen bij de rechtbank.

Red&White Management werd meerderheidsaandeelhouder van Dinamo, met meer dan 80% van de aandelen, op 24 februari 2023.

Dat bedrijf bracht Dinamo club twee miljoen euro, maar via investeerders.

Vlad Iacob, verontrustende mededeling over Dinamo: “Elke schuldeiser kan het faillissement van de club aanvragen”

“Dinamo club heeft huidige schulden van ongeveer 800.000 euro en slechts één goedgekeurd reorganisatieplan, waar er nog steeds schulden zijn van ongeveer 7 miljoen euro. Daarom moet elk contract met een werknemer of speler, leverancier of partner zorgvuldig worden geanalyseerd, waarbij het principe van het maximaliseren van de rijkdom van de schuldenaar voorop staat. We kunnen het ons niet veroorloven om beslissingen te nemen op basis van persoonlijke wensen of affiniteiten. De opgelopen schulden zijn aan leveranciers, aan ANAF, aan mensen die binnen de club zijn geweest, aan lokale belastingen en heffingen, en inclusief een afbetaling van het reorganisatieplan. Deze € 800.000 is al verschuldigd, op verschillende manieren. Er zijn verschillende risico’s, uiteraard brengt elk bedrag boven de €10.000 ook het risico van een faillissementsaanvraag met zich mee.

Ik denk niet dat dit echt is, maar vanaf morgen kan elke schuldeiser die een bedrag van 10.000 euro of meer heeft het faillissement van de club aanvragen. En er is ook een afbetaling van het reorganisatieplan die nog openstaat en dringend betaald moet worden. Dit is geen wake-up call, het is een transparante presentatie van de situatie van de club en de financiële behoeften,” zei Vlad Iacob.

Ik ben op geen enkele manier in oorlog met de aandeelhouders van de club, er zijn duidelijk enkele verschillen van visie, maar ik ben niet in oorlog. Ik wil nu niet debatteren over de kwestie van de AVA, ik heb een advocaat ingehuurd die hierin gespecialiseerd is, om ervoor te zorgen dat de procedure volgens de wet verloopt. Ik geloof nog steeds in mijn plan en ik heb zeer goede dingen bereikt bij Dinamo, ondanks de tekortkomingen. Ik wil de club herinrichten volgens de beste praktijken in het Europese voetbal. Er zijn wat verschillen in visie. Ik vind dat mensen met expertise het project moeten coördineren, en tussen mij en Rood-Wit, en met name de heer Nicolescu, is er een conceptuele onverenigbaarheid, visie, gedrag, aanpak en uitvoering van dit project – Vlad Iacob

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *