Cornel Dinu is 75 jaar geworden! Beroemde citaten door “Mister”

Cornel Dinu is 75 jaar geworden! Beroemde citaten door “Mister”

Cornel Dinu is geboren op 2 augustus 1948 en vandaag, 2 augustus 2023, wordt hij 75 jaar. Hij is een icoon van Dinamo, waar hij 18 jaar speelde en 53 doelpunten maakte.

Hij was speler, coach en manager van het rood-witte team. Hij won trofeeën als voetballer en als coach.

“Mister” staat ook bekend om zijn sterk ontwikkelde gevoel voor humor, waardoor hij gedurende zijn carrière beroemde citaten schreef.

Cornel Dinu 75 jaar geworden

Dinu werd drie keer uitgeroepen tot beste Roemeense voetballer van het jaar, speelde voor het nationale team en schreef ook geschiedenis als coach, met Dinamo, waar hij deze prestatie leverde. Hij schreef ook verschillende boeken.

Zee cijfers uit de carrière van Cornel Dinu, alleen bij Dinamo:

Hij maakte zijn debuut in het rood-witte shirt 57 jaar geleden, op 25.09.1966, in een wedstrijd tegen Steagul Roșu Brașov

454 wedstrijden en 53 doelpunten in de eerste divisie

6 keer kampioen in Roemenië (1971, 1973, 1975, 1977, 1982 en 1983)

tweemaal winnaar van de Roemeense beker (1968, 1982)

33 wedstrijden en 3 doelpunten in Europese bekers

3 keer de beste Roemeense voetballer van het jaar (1970, 1972 en 1974) kwalificatie voor de halve finale van de Europa Champions Cup in 1984, als assistent-coach van wijlen Dumitru Nicolae Nicușor

Hij won het evenement, kampioenschap – Roemeense Beker, in 1984, ook als assistent-coach.

Cornel Dinu, hoofdcoach bij Dinamo, won twee titels in Roemenië, hij werd kampioen in 2000 en 2002.

Winnaar van de Roemeense beker in 2000 en 2001 (bron: Facebookpagina van Dinamo)

Cornel Dinu, beroemde citaten

Pițurcă is als een griffioen wiens pony je van zijn voorhoofd moet slaan met een passer en een hark om te zien of hij hersens heeft.

Hardwerkende Nicoliță, heel hardwerkend, maar het voetbalveld is geen bouwplaats.

Șumudică heeft humor, niet alleen omdat hij is geboren in het centrum van Boekarest, op het Romeinse plein, zoals hij zegt. Hij heeft goede stoephumor. Hij heet niet voor niets Ninel.

Filosofie is een propedeutisch transcendentaal voor de doodgejaagde ziel van de Roemeen.

Het was verkeerd om wierook te geven. Het had niet in de kleedkamer moeten gebeuren, niet in de kelders waar de parochianen van de voetballers wonen. Wie heeft spelers als Popescu of Oaidă binnengehaald? Het zijn fantasieloze spelers, zonder technisch vermogen. Deze spelers, zodra ze halverwege zijn, moet je zeggen dat ze moeten stoppen. Maar wie moet dat doen? De monniken en gebedsgetuigen die naast Becali zitten, hebben geen verstand van voetbal.

Ik ben begonnen met het schrijven van mijn vierde boek. Ik schrijf meestal ’s nachts en slaap overdag. Maar waar ga ik naar buiten? Ik pas de beroemde uitspraak van Țuțea toe, “buiten heb je niets te zoeken, er zijn te veel imbecielen”.

Wij hebben spelers die de vrucht van de aarde zijn, niet de ploeg van de aarde. De helft van hen is opgegroeid in één productieve en functionele academie, die van Gică Hagi.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *