Ongekende veiligheidsmaatregelen bij FCSB – CFR Cluj! “Als een zelfmoordterrorist iets bijzonders wil doen…”

Ongekende veiligheidsmaatregelen bij FCSB – CFR Cluj! “Als een zelfmoordterrorist iets bijzonders wil doen…”

FCSB-functionaris Mihai Stoica heeft aangekondigd dat er uitzonderlijke veiligheidsmaatregelen zullen zijn bij de wedstrijd FCSB – CFR Cluj.

De derby wordt zondag om 21:30 uur gespeeld in het Ghencea stadion. Het is de eerste wedstrijd voor FCSB in de “Tempel” na een onderbreking van acht jaar.

FCSB staat bovenaan met negen punten uit drie wedstrijden, terwijl CFR Cluj derde staat met zeven punten, gelijk met Sepsi.

Ongekende veiligheidsmaatregelen bij FCSB – CFR Cluj, de eerste derby die in Ghencea wordt gespeeld! “Als een zelfmoordterrorist iets bijzonders wil doen…”

“Ik denk dat dit soort maatregelen nog nooit zijn genomen bij een evenement in Roemenië. Ik doel op de vlekkeloze samenwerking tussen ons, de organisatoren, de gendarmerie, de politie, de ordehandhavers. Ik denk niet dat iemand zo roekeloos zou kunnen zijn om een incident te veroorzaken bij een wedstrijd met zo’n blootstelling dat de straffen streng zouden zijn.

De controles zullen zeer streng zijn en elke demonstratie zal worden bestraft en er zullen evacuaties plaatsvinden. Ik hoop dat mensen hun vrijheid niet op het spel zetten. We gaan niet naar Ghencea, we gaan terug naar de Nationale Arena. Er gaan geruchten dat er mensen zijn die onenigheid willen uitlokken (n.r. – FCSB – CFR Cluj)”, vertelde Mihai Stoica aan Orange Sport.

“Er zal zero tolerance zijn”

“Je weet dat sommige (n.r. – Dinamo fans) trots waren op het afbranden van het stadion, er zijn dingen die ik niet begrijp. Dit zijn kinderachtige dingen, ik juich voor mijn team, ik bestrijd de tribune van de tegenstander met boodschappen, gezang. Je kunt nu geen vuurwerk meer afsteken (n.r. – bij FCSB – CFR Cluj, bij Steaua Stadion) en iedereen begrijpt dat. Als iemand de moed heeft om binnen te komen en wanorde te stoken bij deze wedstrijd, neemt hij een kolossaal risico. Ik heb foto’s gezien van gekochte kaartjes met boodschappen erop. Als ze niet gebruikt worden, decomprimeren ze bepaalde gebieden. Dat kan gebeuren. Als er veel is, dan is dat het. Er is de mogelijkheid om kaartjes te kopen en binnen te komen (noot van de redactie – Stele fans in het stadion). Ik wil het heel duidelijk stellen. Als een kamikaze iets bijzonders wil doen tijdens deze wedstrijd, omdat ze de wedstrijd met 3-0 verliezen… Er zal nultolerantie zijn voor degenen die het proberen, er zullen maatregelen komen van de Roemeense staat, omdat de blootstelling hoog is. We zijn een EU-land en het stadion behoort tot de MApN, dat deel uitmaakt van de NAVO. We hoeven niet bang te zijn dat er iets gebeurt tijdens deze wedstrijd”, zei Mihai Stoica.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *