Roemenië nationaal elftal speler BESTAAN bij Poolse club

Roemenië nationaal elftal speler BESTAAN bij Poolse club

Volleyballer Adrian Aciobăniței gaat in Polen spelen voor SKRA Belchatow. De vleugelspeler van de nationale ploeg heeft voor één jaar getekend bij de ploeg die negen kampioenstitels, zeven Poolse bekers en vier Supercups op zijn naam heeft staan.

Aciobăniței speelde ook voor Tomis Constanta, VfB Friedrichshafen en Volleys Rhein-Main, evenals AS Cannes en Chaumont Volley.

Hij won een Franse kampioenstitel in 2021 met Cannes, de Franse Cup en Super Cup met Chaumont, en de Cup plus Duitse Super Cup met VfB Friedrichshafen.

Een speler van de Roemeense nationale ploeg heeft getekend bij een Poolse ploeg

“In Belchatow zal Aciobăniței gecoacht worden door een grote naam in het wereldvolleybal, de Italiaan Andrea Gardini, die drie keer de wereldtitel won als speler met het nationale team van zijn land,” zegt de Roemeense Volleybal Federatie.

Adrian Aciobăniței’s teamgenoot van de nationale ploeg, Daniel Chițigoi, zal ook in Polen spelen. Hij heeft getekend bij Zaksa. Voor ProSport zei Daniel Chițigoi: “Ik heb de afgelopen jaren veel gewerkt om een bepaald niveau te bereiken en nu heb ik de kans om in de Champions League te spelen. Dit geeft me de beste omstandigheden voor ontwikkeling en het vooruitzicht om op het hoogste niveau te spelen. Ik geloof dat ik in deze omgeving mijn vaardigheden kan ontwikkelen, zodat ik het team kan helpen om zijn doelen te bereiken. Het is moeilijk om afscheid te nemen van mijn familie, ik ben geboren in een gezin waar volleybal het parool was. Dat creëerde een andere mentaliteit voor mij. Wat voor mij belangrijk is, is het nationale team, ik neem de Europese toekomst heel serieus en ik hoop dat we succesvol zullen zijn.”

  • Adrian Aciobăniței is door de Roemeense volleybalbond verkozen tot de beste Roemeense volleybalspeler in 2022
  • Aciobăniței is 1,95 meter lang
  • Roemenië op het Europees kampioenschap volleybal met een speler die geschiedenis schreef in Zuid-Korea

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *