Vlad Stancu, een van de meest veelbelovende Roemeense atleten van dit moment, is te gast in Road to Paris (aflevering 3)

Vlad Stancu, een van de meest veelbelovende Roemeense atleten van dit moment, is te gast in Road to Paris (aflevering 3)

Vlad Stancu, een van de meest veelbelovende Roemeense atleten van dit moment, is te gast in het programma The Road to Paris (aflevering 3), geproduceerd door journalist Daniel Nazare.

Coach Iulia Becheru was ook in de studio. Het gesprek ging over het werk achter de prestaties, de tijd die op school wordt doorgebracht, de trainingen en hoe de vrije tijd verloopt. Kortom, hoe een dag uit het leven van Vlad Stancu verloopt.

De 17-jarige zwemmer voegt zich bij een lijst van vijf andere Roemeense atleten die zich tot nu toe hebben gekwalificeerd voor de Olympische Spelen: Alina Rotaru, Delvine Relin Meringor en Andrea Miklos (atletiek), David Popovici (zwemmen) en Lăcrămioara Perijoc (boksen, cat. 54 kg).

Stancu, die lid is van CSA Steaua, is een langeafstandsspecialist en zijn droom was om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2024 en de jongste atleet te worden die ooit door Team Roemenië naar de grote Parijse competitie is gestuurd.

Vlad Stancu won drie medailles op de Europese Zwemkampioenschappen in Belgrado, die begin juli in Servië werden gehouden. Daardoor heeft hij zich al gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Parijs 2024.

De Roemeen eindigde als tweede op de 1500 en 800 meter vrije slag. Hij pakte de bronzen medaille op de 400 meter vrije slag nadat hij de acht baantjes in het zwembad had afgelegd in een tijd van 3:50.21.

De Road to Paris show wordt elke donderdag om 19.00 uur uitgezonden op ProSport.ro en op het YouTube kanaal.

De Olympische Zomerspelen van 2024 zijn de 33e editie, het grootste multisportevenement dat om de vier jaar wordt gehouden. De 2024 Olympische Zomerspelen staan algemeen bekend als Parijs 2024.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *