Zeven gewapende “Gele Wolven” werden gearresteerd bij de ingang van Griekenland. Wat een arsenaal hadden de Petrol supporters

Zeven gewapende “Gele Wolven” werden gearresteerd bij de ingang van Griekenland. Wat een arsenaal hadden de Petrol supporters

Zeven Roemeense supporters van de “Knot 2004” brigade, onderdeel van de “Lupi Galbeni” galerij van Petrolul Ploiesti, werden aangehouden bij de Griekse Promachonas douane terwijl ze Griekenland probeerden binnen te komen. De relschoppers werden gevonden met witte wapens, rotjes en rookbommen, evenals een t-shirt en een sjaal in hun favoriete kleuren, een detail dat het makkelijker maakte om hen te identificeren.

De fans waren op weg naar Piraeus voor de derde ronde Europa League kwalificatiewedstrijd tussen Olympaikos Piraeus en Genk. Het incident met de zeven Petrol fans komt dagen nadat een AEK Athene fan werd neergestoken door Dinamo Zagreb hooligans, volgens ProSport.

Naast de Griekse fan die overleed nadat hij was neergestoken, liepen acht andere AEK Athene supporters ernstige verwondingen op en werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Roemeens-Bulgaarse broederschap

De factie in de galerij van de “Gele Wolven” is al enkele jaren gejumeleerd met een brigade in de achtertuin van Genk genaamd “Geneche 2007”. De Petrol fans gingen de wedstrijd bekijken tussen de Genk fans, maar ze belandden in de gevangenis!

Volgens informatie van de Griekse pers hebben politieagenten van de veiligheidsdienst in Serres, een stad in het noordoosten van Griekenland, zeven arrestaties verricht nadat ze Roemeense hooligans hadden gekoppeld die in een busje op weg waren naar Piraeus. Bij hen werden twee messen, een kapmes, een stanleymes, spuitbusverf en pyrotechnisch materiaal gevonden.

Er is een strafrechtelijke aanklacht tegen hen ingediend en, schrijven de Griekse journalisten, ze zullen worden voorgeleid aan de officier van justitie in Serres.

De nauwe band tussen de “Knot” en de Belgische gazonbrigade is welbekend in de ultrawereld. Het is niet de eerste keer dat de ultrafans uit Prato naar Genk wedstrijden in het buitenland gaan, zoals eind juli, bij de Champions League wedstrijd van Genk in Zwitserland tegen Servette Genève, merkt GSP op.

De Belgen zijn in het verleden ook aanwezig geweest in Roemenië en hebben zelfs financieel bijgedragen om Petrolul te steunen door online kaartjes te kopen voor de wedstrijden van de “gastheren”.

Foto Helleense Politie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *