Mircea Lucescu en Anghel Iordănescu, BERICHT aan de fans van Rapidi: “Giuleștina wil te graag het kampioenschap winnen”.

Mircea Lucescu en Anghel Iordănescu, BERICHT aan de fans van Rapidi: “Giuleștina wil te graag het kampioenschap winnen”.

Mircea Lucescu en Anghel Iordănescu, waarschijnlijk de grootste coaches in de geschiedenis van het Roemeense voetbal, waren aanwezig bij de wedstrijd Rapid-Petrol. Beiden steunden Cristiano Bergodi en vroegen de fans om geduld te hebben.

Petrolul Ploiesti versloeg Rapid Boekarest met 2-0 (0-0) op zondagavond in Giulești, in een traditionele derby, gespeeld in de vijfde ronde van de Superliga.

De gasten wonnen door twee eigen doelpuntengetekend door Răzvan Oaidă (63) en Borja Valle (90+5).

Mircea Lucescu en Anghel Iordănescu, BERICHT aan de fans van Rapidi: “Giuleștina wil te graag het kampioenschap winnen”.

“Vanaf het begin was het duidelijk dat Petrolul een team is dat beter weet wat het moet doen op het veld. Het lijkt me een onrealistische score in vergelijking met wat er op het veld gebeurde. Er is veel druk bij Rapid en ze hebben spelers die zich niet hebben aangepast. Dat kun je zien.

Het spel van Petrol was veel meer combinerend en op doel. Rapid verdiende het niet om te verliezen. Het kampioenschap is lang, het team kan zich herstellen, het belangrijkste is dat de supporters achter hen staan.

De supporters moeten begrijpen dat ze een zeer goede coach hebben, met ervaring in het Roemeense kampioenschap.

Twee eigen doelpunten en zoveel pech is ongelooflijk!” zei Mircea Lucescu na de 2-0 nederlaag van Rapid tegen Petrolul Ploiesti in Giulești op zondag.

Wat zegt Anghel Iordănescu?

“De uitslag lijkt oneerlijk, te hard voor Rapid, gezien het aantal situaties dat ze hadden. Petrolul kreeg twee cadeautjes en laat Giulești achter met drie punten.

Er zijn veel problemen in het spel van Rapid, het is niet goed als je van drie thuiswedstrijden niets wint.

Bergodi staat al onder druk! Het geduld in de wereld raakt op. Giuleștina wil te graag het kampioenschap winnen en Bergodi zit momenteel in een grote spel- en identiteitscrisis,” zei Anghel Iordănescu.

Wat zegt Cristiano Bergodi?

“Sinds ik hier ben, heb ik gezegd dat ik zou helpen. Maar de spelers gaan het veld op. Ik ben een 58-jarige coach die moeilijke tijden heeft meegemaakt met de teams die hij heeft gecoacht. Ik heb medelijden met de jongens omdat ik ze moreel kapot heb zien gaan.

Toen ik het team overnam, dacht ik niet dat het zo zou kunnen gaan. Ik heb het kamp niet gehaald, ik heb het team niet gehaald, maar dat is geen excuus…

Ik ben ervan overtuigd dat we uit deze crisis kunnen komen. Ik hoop dat we wakker kunnen worden. Ik weet niet wat er met Braun is gebeurd. Ik denk dat hij vandaag de beste speler was. We kunnen niets over hem zeggen, hij speelde heel goed op links tegen Petrila. En in de tweede helft gaf hij zichzelf en probeerde hij het juiste te doen”, zei Cristiano Bergodi na Rapid – Petrolul 0-2.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *