Hij vierde zijn FOTE goud met baclava en cheesecake!

Hij vierde zijn FOTE goud met baclava en cheesecake!

Tudor Moșoi, een van de judo-atleten die tijdens de wedstrijd in Maribor naar de top van het podium klom, werd thuis verwelkomd als een echte kampioen. Zijn moeder, een voormalig judoka, zorgde voor alles! Ze maakte voor haar zoon alle culinaire hoogstandjes en belde haar familieleden om het te vieren.

Twee gouden medailles voor de jonge judoka’s op FOTE! Eén in de categorie 60 kg gewonnen door Tudor Moșoi en één in de categorie 73 kg door David Gliga.

“Ik vertrok met de gedachte om te vechten, om de procedures los te laten en te doen waar ik van hou. Ik was er met een doel naartoe gegaan, maar tijdens de wedstrijd dacht ik nergens aan om mezelf niet onder druk te zetten,” zei Tudor Moșoi.

Hij vierde zijn FOTE-goud met baclava en taart

Tudor komt uit een familie van worstelaars en zijn moeder deed aan wedstrijdjudo. Tijdens zijn carrière maakte de atleet veel moeilijke momenten mee en wilde hij stoppen: “Op momenten dat ik het niet kon, kwamen mijn ouders naar me toe en zeiden…je mag niet opgeven, je komt uit een familie van vechters.”

Bij zijn terugkeer uit Maribor gaf zijn moeder hem alle culinaire hoogstandjes en riep haar familieleden om hem te vieren: “Ze heeft kwarktaart voor me gemaakt, die vind ik erg lekker, ze heeft veel baclava voor me gekocht, ze heeft rijst met vlees voor me gemaakt, alles wat ik lekker vind”.

Het meest ontroerende moment van het volkslied

David Gliga, Tudors teamgenoot van het National Cadet Team, worstelde 4 wedstrijden om goud te winnen op 73 kg. De finale was de zwaarste. “Ik vocht tegen een atleet die me in voorgaande jaren versloeg en nu slaagde ik erin om mijn revanche te krijgen,” zei David Gliga, gouden medaillewinnaar in judo in de categorie 73 kg op FOTE.

Voor de 17-jarige was het meest emotionele moment toen het Roemeense volkslied werd gezongen: “Ik was erg nerveus, ik had kippenvel. Het was de eerste keer dat het volkslied werd gezongen op een wedstrijd als deze”.

Hoewel het zomer is en iedereen op vakantie is, hebben de FOTE-kampioenen daar geen tijd voor! Ze hebben twee trainingen per dag in het kamp van Izvorani! Ze draaien op volle toeren voor het Europees Kampioenschap in Kroatië. De coaches hebben niets dan lof voor de atleten die ze trainen en geven toe dat het moeilijk is om met tieners te werken.

Het is erg moeilijk omdat we te maken hebben met hun sociale problemen, hun problemen thuis, hun problemen op school die leeftijdsspecifiek zijn. Ik denk echter dat we erin slagen om oplossingen te vinden en ze op te lossen en goede resultaten te behalen voor Roemenië – Valentin Ioniță, coach van het nationale judoteam voor cadetten en junioren.

Ze hebben een drukke periode

De nationale teams Cadet en Junior trainen in Izvorani onder leiding van coaches Valentin Ioniță en Dragoș Bolbose. De jonge atleten hebben twee trainingssessies per dag en bereiden zich voor op de komende wedstrijden onder nauwlettend toezicht van de twee coaches. De coaches van het team zijn trots op het succes van de atleten die ze trainen, vooral als ze terugkomen met medailles van wedstrijden.

Ik heb een gezegde, het volkslied zingt maar voor twee mensen in deze wereld, voor de president en voor de atleet die het podium beklimt op de eerste plaats – Dragoș Bolbose, coach van het Cadet en Junior Nationaal Judo Team

De gouden medaillewinnaars van FOTE zullen deelnemen aan de Europese Cadet Kampioenschappen in Zagreb. “Op de Wereldkampioenschappen in Kroatië wil ik de gouden medaille winnen,” zei David Gliga, een gouden medaillewinnaar in judo in de 73kg categorie bij FOTE.

Voor judo junioren zijn er de Europese kampioenschappen in Den Haag in september.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *