De LOT van 33 spelers van het nationale rugbyteam voor het WK in Frankrijk is vastgesteld! Wie worden de drie aanvoerders

De LOT van 33 spelers van het nationale rugbyteam voor het WK in Frankrijk is vastgesteld! Wie worden de drie aanvoerders

Het eerste rugbyteam van Roemenië bestaat uit 19 aanvallers en 14 aanvallers.

De wereldbeker rugby loopt van 8 september tot 28 oktober. De “Stejarii” spelen in Groep B en spelen hun eerste wedstrijd op 9 september tegen Ierland in Bordeaux, daarna ontmoeten ze wereldkampioen Zuid-Afrika op 17 september (Bordeaux), op 30 september spelen ze tegen Schotland (Lille) en op 8 oktober spelen ze tegen Tonga (Lille).

De meest succesvolle speler is Mihai Macovei met 104 caps, gevolgd door Florin Surugiu met 102. De oudste speler is middenvelder Florin Surugiu, 38 jaar, 8 maanden en 5 dagen, en het jongste lid van het team is middenvelder Mihai Muresan, 20 jaar, 10 maanden en 13 dagen.

De 33-koppige selectie van het nationale rugbyteam voor het WK in Frankrijk is samengesteld! Wie worden de drie aanvoerders

De aanvoerder van het team wordt Cristi Chirica (26 jaar), een speler die als flanker of lock speelt. Hij was één keer eerder aanvoerder van Roemenië, in een 32-20 overwinning op Tonga in een wedstrijd in Boekarest in november 2021.

Hij was ook een van de leidende tryscorers van het team in deze editie van het Rugby Europe Championship, met 5 tries, zijn uitstekende prestaties stuwden hem in de toernooiselectie.

De vice-captains van het team zijn Ovidiu Cojocaru en Mihai Macovei. Hij heeft ook de meeste punten gescoord voor Roemenië in het huidige team, met 100 punten – 20 tries.

Van de 33 spelers spelen er 9 in Frankrijk en 24 in Roemenië, als volgt: 8 – CSA Steaua, 6 – CSM Știința Baia Mare, 5 – CS Dinamo, 5 – SCM USV Timisoara.

Drie grote namen ontbreken in de selectie van Roemenië

Van de uitgebreide selectie konden Ionel Melinte, Sioeli Lama en Marius Antonescu om medische redenen niet meedoen, terwijl Atila Septar om persoonlijke redenen het kamp van de nationale ploeg verliet.

“Het betekent veel voor me om aanvoerder van ons team te zijn op het WK en dat motiveert me om hard te werken om het team achter me te krijgen in de komende wedstrijden.

Ik ben blij dat we Mihai Macovei naast ons hebben, de meesten van ons zijn met hem opgegroeid in het team, hij zorgde voor ons, steunde ons en ik denk dat veel van ons derde lijn spelers nog van hem moeten leren.

Ik weet zeker dat hij er voor mij en het team zal zijn in moeilijke tijden en dat hij ons zal helpen omdat hij deze geweldige ervaring al eerder heeft gehad.

Zijn aanwezigheid is heel belangrijk omdat hij weet hoe hij ons moet optillen en motiveren op de moeilijke momenten tijdens trainingen en wedstrijden. Het doel van het team is om goede wedstrijden te spelen op het RWC omdat we tegen grote teams zullen spelen en we ons spel moeten verbeteren.

We zullen elke fan bij ons nodig hebben, want elke keer in de moeilijke wedstrijden gaven ze ons de kracht om door de moeilijke momenten heen te komen. De fans waren altijd de 16e speler die een goede en positieve invloed op het team hadden,” zei Cristi Chirica, de WK-captain van Roemenië.

Roemeniës selectie voor het WK in Frankrijk

  • Pijlers: Alexandru Savin (CSA Steaua), Gheorghe Gajion (Stade Montois), Thomas Cretu (Stade Francais), Alexandru Gordaș (CS Dinamo), Costel Burțilă (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), Iulian Harțig (RC Bassin d’Arcachon);
  • Heelers: Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo), Robert Irimescu (CSM Știința Baia Mare), Florin Bărdașu (CSA Steaua);
  • Tweede lijn: Adrian Moțoc (Biarritz Olympique), Marius Iftimiciuc (US Carcassonne), Ștefan Iancu (CSM Știința Baia Mare);
  • Derde lijn: Cristi Chirica (CS Dinamo), Mihai Macovei (RC Bassin d’Arcachon), Vlad Neculau (SCM USV Timișoara), Dragoș Ser (CSA Steaua), Cristi Boboc (CSA Steaua), Florian Roșu (CSM Știința Baia Mare), Damian Strătilă (CSA Steaua);
  • Middenvelders in een pelotonGabriel Rupanu (SCM USV Timisoara), Florin Surugiu (CSA Steaua), Alin Conache (SCM USV Timisoara);
  • Middenvelders in de opening: Gabriel Pop (CS Dinamo), Mihai Mureșan (CSM Știința Baia Mare), Tudor Boldor (CS Dinamo);
  • Vleugels: Nicolas Onuțu (CS Vienne), Marius Simionescu (SCM USV Timisoara), Tangimana Fonovai (CSA Steaua);
  • Centra: Taylor Gontineac (Rouen Normandie), Jason Tomane (CSM Știința Baia Mare), Tevita Manumua (SCM USV Timisoara);
  • Fullbacks: Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), Paul Popoaia (CSM Știința Baia Mare)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *