Geweldige prestatie! We hebben een Roemeen aan de leiding van het Europees Rallykampioenschap in de junior categorie

Geweldige prestatie! We hebben een Roemeen aan de leiding van het Europees Rallykampioenschap in de junior categorie

Norbert Maior is de nieuwe leider in het Europees Rallykampioenschap (FIA ERC) met nog één etappe voor het einde van het seizoen, een historische primeur voor ons land in de autosport.

Norbert vormt een team met zijn jongere zus Francesca Maior, de twee rijden sinds 2018 samen. Hoewel ze het seizoen begonnen zonder een specifiek doel, beperkt door het vinden van een budget, staan de twee nu op de rand van een spectaculaire prestatie.

Afgelopen weekend werden ze 4e bij de junioren in Barum Czech Rally Zlín 2023, de vijfde ronde van het seizoen, en haalden daarmee de Noor Ola Nore Jr/Rune Eilerstsen in het algemeen klassement in, die afwezig waren in Tsjechië.

Een SENSUELE prestatie! We hebben een Roemeense leider in het Europees Junior Rallykampioenschap

Na deze etappe heeft Maior dus 106 punten, gevolgd door de Italiaan Robert Dapra, met 102 punten, en Ola Nore jr, met 94 punten.

De finaleronde vindt plaats in Hongarije op 7 en 8 oktober. In de eindberekening worden de beste 5 van de 6 resultaten in 2023 meegenomen, dus de Roemeense ploeg heeft een overwinning nodig om zeker te zijn van de titel, als Ola Nore aanwezig is.

“Eerlijk gezegd is het deze rally een echte emotionele achtbaan geweest. Eerst kwamen we erachter dat we als eerste konden passeren, toen kregen we drie dagen voor de start een moeilijk ongeluk in de training en wisten we niet eens of we het nog konden halen omdat we geen auto hadden. Het technische team deed wonderen en we konden door, maar ik denk dat onbewust de plankenkoorts toesloeg en we niet startten zoals we gepland hadden.

Ik ben blij dat we goed gefinisht zijn en nu concentreren we al onze inspanningen op de laatste etappe. We zullen geen favorieten zijn, maar dat is waarvoor we hier zijn, om te vechten op elke kilometer van de etappe”, zei Norbert Maior aan het einde.

Simone Tempestini en Sergiu Itu, ook van Napoca Rally Academy, eindigden als 10e algemeen.

“Norbert start in Hongarije met de derde kans in de strijd om de titel, omdat we benadeeld zijn door het min 1 totaalsysteem, zoals dat in het eindklassement wordt gescoord. Gelukkig is Hongarije een bekend terrein voor Norbert en dus hopen we alles in evenwicht te brengen,” zei Napoca Rally Academy manager Marco Tempestini.

Ook in Tsjechië eindigden Simone Tempestini en Sergiu Itu, ook van Napoca Rally Academy, als 10e. De twee deden mee om ervaring op te doen in deze rally, een van de moeilijkste van Europa. Nadat ze vorig jaar door een gebrek aan budget het Europees vicekampioenschap misliepen en de laatste twee etappes misten, willen ze in de toekomst weer meedoen in de strijd om de titel.

Een Europese titel voor Norbert Maior zou de tweede grote prestatie zijn voor de Roemeense motorsport, na de wereldkampioen junioren van 2016 van Simone Tempestini.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *