Hij is de voetballer die zijn hele familie op zijn lichaam heeft getatoeëerd! Vandaag is het DERBY in Liga 2

Hij is de voetballer die zijn hele familie op zijn lichaam heeft getatoeëerd! Vandaag is het DERBY in Liga 2

Robert Sălceanu, een van de belangrijkste verdedigers van Gloria Buzău, een team gecoacht door Andrei Prepeliță, is zelfs tijdens wedstrijden niet gescheiden van zijn geliefden. Hij heeft het teken van zijn vader, zijn broer en het oog van zijn moeder op zijn huid getatoeëerd.

Met zijn 19 jaar is Robert Sălceanu een senior speler voor Gloria Buzău. Voor de jonge verdediger is het zijn derde seizoen bij het team en hij hoopt dat dit een gelukkig jaar wordt, vooral omdat hij met het stokje van Andrei Prepeliță is gekomen.

“Ik wil dat we ons doel bereiken en dat is promotie. En die promotie komt er zeker. We hebben het vorig jaar gemist, 2 jaar geleden verloren we in de laatste wedstrijd om in de play-offs te komen, dit jaar moet van ons zijn. De afgelopen jaren hebben we alle teleurstellingen met Gloria opgevangen”, zei Robert Sălceanu.

Hij is de voetballer die zijn hele familie op zijn lichaam heeft getatoeëerd! De derby van vandaag in Liga 2

De voetballer, die heel dicht bij zijn dierbaren staat, maakte er een punt van om zijn familie altijd bij zich te hebben: “Ik heb 5 tatoeages en 3 daarvan zijn gerelateerd aan mijn dierbaren. Ik heb het teken van mijn vader, het teken van mijn broer en het oog van mijn moeder op mijn huid”.

Het zijn zijn ouders die Robert aanmoedigen en naar al zijn wedstrijden kijken: “Soms komen ze naar het stadion, maar er is geen wedstrijd van mij waar ze niet naar kijken. Ze zijn nerveuzer dan ik en mijn vader vertelt me altijd waar ik de fout in ga. Mijn moeder geniet met volle teugen van mijn wedstrijden en is heel trots op me als ik win.”

“De zwakken worden helden”

Robert liet anderhalf jaar geleden zijn eerste tattoo zetten: “De tattoo heet The Weak Become Heroes. Dit is mijn levenswens, heel hard werken en zo hoog mogelijk komen. En ik heb er nog een die de balans is tussen hart en hersenen en die staat voor mij, omdat alle beslissingen die ik neem van mij zijn.”

Voor de wedstrijden heeft de jonge atleet, gecoacht door Andrei Prepeliță, een paar taboes waar hij niet van afwijkt: “Meestal moet ik heel goed eten voor de wedstrijd en ’s ochtends moet ik me heel goed concentreren op de wedstrijd. En de dag ervoor kijk ik graag naar foto’s van verschillende voetballers die linksback spelen”.

Harry Potter en de toverstaf

Andrei Prepeliță is sinds juni de nieuwe coach van Gloria Buzău. Hij heeft een eenjarig contract getekend bij Gloria Buzău, met een optie tot verlenging als hij de ploeg naar de Superleague brengt.

Prepeliță, bijgenaamd “Harry Potter”, had ook aanbiedingen van Superleague teams, maar kon daar niet op ingaan. “Ik had een paar gesprekken in de Liga 1, ik wilde daar blijven, vooral na de resultaten die ik bij Pitesti had behaald, alleen waren er wat problemen omdat ik geen Pro-licentie had. En sommige clubs namen het niet aan en toen viel het allemaal weg en besloot ik dat als ik naar Liga II ga, ik naar een team ga dat wil promoveren,” zei Prepeliță.

Nog vijf spelers vond Prepeliță toen hij Buzău overnam: Dragoș Horeboiu, Robert Sălceanu, Dinko Trebotic, Dragoș Lazăr en Kamil Wiktorski besloten ook dit seizoen bij Gloria verder te gaan.

Prepeliță bracht 17 spelers naar het team. Dit is de selectie van Gloria Buzău: keepers, Alexandru Greab, Norbert Haymamba, Dragoș Horeboiu, verdedigers, Radu Zamfir, Kamil Wiktorski, Robert Sălceanu, Diego Ferraresso, Sergiu Pârvulescu, Ionuț Nadolu, Marcus Pilinos Diniz, Dimitros Patapis, Alin Dobrosavlevici, middenvelders, Dinko Trebotic, Dragoș Lazăr, Marian Ivan, Nicușor Brâncoveanu, Andreas Mihaiu, Ionuț Adrian Șerban, Marko Pervan, Cristian Dumitru, Antonio Georgiev, Idan Golan, Matei Adrian Tănasă, voorwaartsen, Victor Angelov, Dominik Radic.

Met Prepeliță op de bank is Gloria Buzău dit seizoen goed begonnen, met een 0-0 uitwedstrijd bij Mioveni en een 2-1 thuisoverwinning tegen CS Tunari. Vandaag speelt Gloria Buzău tegen Chindiei Târgoviște om 19:00 uur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *