Gutâi Pass in Baia Mare. met Leu en Frankrijk! Baia Mare TROPHY brengt 25 van de beste renners van Roemenië aan de start

Gutâi Pass in Baia Mare. met Leu en Frankrijk! Baia Mare TROPHY brengt 25 van de beste renners van Roemenië aan de start

Een van de spectaculairste kampioenschappen in de lokale motorsport, de Masters in kustsnelheid, beleeft dit weekend de derde etappe van het seizoen, in Pasul Gutâi in Maramureș.

De Baia Mare Trophy brengt 25 van de beste coureurs van Roemenië aan de start. De etappe die zaterdagochtend van start gaat, is ook van groot belang in de strijd om de kampioenstitels.

In Categorie I zullen alle ogen gericht zijn op het duel tussen Alexandru Pițigoi (Porsche 911) en Mihai Leu (Audi R8), de top twee op dit moment, met een verschil van slechts 4 punten tussen hen. Lokale favorieten Călin Făgădar (Mitsubishi Lancer Evo) en Radu Benea (Porsche 911) staan ook klaar om voor een verrassing te zorgen in Maramureș.

Gutâi Pass in Baia Mare. met Leu en Frankrijk! Baia Mare Trophy brengt 25 van de beste coureurs van Roemenië aan de start

“Het niveau is hoog in de strijd aan de top, dus zelfs het kleinste foutje kan de winnaar beslissen,” zei Leu voordat hij terugkeerde naar Pasul Gutâi, waar hij in 2020 de titel van categoriekampioen veiligstelde.

En in Categorie II belooft het duel net zo intens te worden, met Jerome France (Norma M20) en titelverdediger Octavian Ciovică (Radical SR8) momenteel gelijk in punten na de eerste twee rondes, beiden op 37. Vorig jaar zorgde Costel Cășuneanu voor een verrassing in Maramureș door de toerwagencategorie te winnen ondanks zijn gegipste hand. Dit jaar komt hij met een uniek model in Roemenië, een Wolf F1 Mistral eenzitter. Hij staat op de 4e plaats, maar mikt op een podiumplaats in de ronde die zondagavond eindigt.

“We zijn blij dat de Baia Mare Trophy eindelijk doorgaat en mijn collega’s in de federatie hebben alle middelen gevonden en zich gemobiliseerd zodat we dit weekend een mooie race kunnen rijden. Dank aan de autoriteiten die ons hebben begrepen en gesteund in deze stappen, het zou zonde zijn geweest voor Maramures om zonder een etappe te blijven die hier al een traditie is geworden”, zei FRAS-voorzitter Norris Măgeanu.

Tot de twee wedstrijddagen, die op zaterdag en zondag plaatsvinden en om 09.00 uur beginnen, krijgen motorsportfans vanavond in het historische centrum van Baia Mare de kans om de coureurs te ontmoeten, maar ook om dicht bij de raceauto’s te zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *