Hij is de kampioen van de medische school! “Een kleine troef achter de hand hebben”

Hij is de kampioen van de medische school! “Een kleine troef achter de hand hebben”

Andrei Anghel, wereldkampioen universiteit op de 50 meter rugslag, bereidt nu zijn toekomstige carrière voor.

Roemenen presteerden erg goed op de World University Games in Chengdu, China, en een van de winnaars van dit jaar was zwemmer Andrei Anghel, die de zilveren medaille won op de 50 meter rugslag.

Andrei Anghel is niet alleen vice-kampioen van de werelduniversiteit, hij is ook een van de weinige atleten in de competitie die geneeskunde studeert.

Hij is medisch studentenkampioen

“Ik ben een student aan Carol Davilla, in Geneeskunde, in de Master of Nutrition. Ik was al gepassioneerd door voeding voordat ik me inschreef voor deze master en voeding en sport gaan duidelijk hand in hand. Daarom ben ik ook voeding gaan studeren, want ik wilde een troef achter de hand hebben tegen mijn tegenstanders”, kondigde Andrei Anghel, vice-kampioen van de werelduniversiteit 50 meter rugslag, aan.

Zijn coach, Marius Grigore, zegt dat de masterstudie voeding die zijn student volgt niet alleen hem helpt als atleet, maar ook zijn club zal helpen.

“Dat hij deze master heeft gehaald, was een discussie die we van tevoren hadden. We communiceren heel goed en we willen echt dat onze atleten bij ons team blijven. En dus kwamen we tot de conclusie dat we een voedingsdeskundige konden gebruiken die de ervaring heeft van een goede atleet,” zei Marius Grigore, de coach van Andrei Anghel.

Andrei, een zeer ervaren atleet, vergeet zijn eerste medaille in een wedstrijd niet. Hij was zo blij dat hij hem nooit meer van zijn nek heeft gehaald.

“In Pitesti, voor de nationale kampioenschappen, was ik negen jaar oud en ik heb die medaille nooit afgedaan,” zei Andrei.

De belangrijkste medaille uit zijn carrière is volgens hem echter de medaille die hij won op de Balkan Spelen in 2016, toen hij zich realiseerde dat hij een groot kampioen kon worden.

“Het doet de haren op mijn handen rijzen dat we een atleet hebben waar mensen met bewondering over praten”

“De belangrijkste voor mij, niet per se de meest waardevolle prestatie, maar het is het moment om te zeggen dat ik in 2016 ben gestart, op de Bacchanade kwam ik uit Balkan kampioen op de honderd rug en vice kampioen op de 50 rug. Die medailles heb ik niet voor het raam gehangen, zodra je het huis binnenkomt, ik houd ze apart, ik kijk er af en toe naar”, kondigde Andrei Anghel aan.

Andrei’s coach, Marius Grigore, is ook een internationale zwemscheidsrechter. Hij zegt dat hij nooit de wedstrijd van vorig jaar in Rome zal vergeten, waar David Popovici een nieuw wereldrecord vestigde op de 100 meter vrije slag en waar hij bij de officials zat.

“Bij sommige wedstrijden ben ik algemeen scheidsrechter, bij andere ben ik starter. Samen met mijn collega-scheidsrechter Dan Ardelean zijn we nu officiële FINA-scheidsrechters. We vinden het erg leuk, we zijn erin geslaagd om een geweldig team op te bouwen. De beste herinnering kwam vorig jaar, in Rome, toen ik scheidsrechter was naast David Popovici op het moment van het wereldrecord op de 100 meter vrije slag. Het is onwerkelijk. Ik was praktisch de dichtstbijzijnde Roemeen voor het wereldrecord. En de feedback die je krijgt van je collega-scheidsrechters is geweldig, zelfs nu gaan de haren op mijn handen overeind staan omdat we een atleet hebben waar mensen met bewondering over praten”, zei Marius Grigore, de coach van Andrei Anghel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *