Rapid had FUN met Dinamo! Duidelijke overwinning voor het team gecoacht door Cristiano Bergodi | FOTO

Rapid had FUN met Dinamo! Duidelijke overwinning voor het team gecoacht door Cristiano Bergodi | FOTO

Rapid heeft vrijdagavond thuis Dinamo Boekarest met 4-0 verslagen in de derby van de achtste speelronde van de Superliga.

De gastheren wonnen met doelpunten van Kosovaarse Albion Rrahmani (35 – penalty, 82), Răzvan Oaidă (56) en Claudiu Petrila (61).

Rapid behaalt derde overwinning op rij in kampioenschap, met 12 doelpunten in deze wedstrijden en vier tegendoelpunten.

Rapid had plezier met Dinamo! Duidelijke overwinning voor het team gecoacht door Cristiano Bergodi | FOTO

“De afwezigheid van onze supporters telde ook mee. Ik begrijp niet waarom ze die choreografie niet mochten laten zien, ik denk niet dat het beledigend was. Ik heb bij andere wedstrijden gezien, als de gastengalerijen naar ons toekwamen, ze spandoeken ophingen, de Petrolul mensen de Arcul de Triumf vulden… toen was het mogelijk… bij ons was het niet mogelijk. Ik beschouw wat er vandaag is gebeurd als misbruik en ik ben het helemaal eens met wat onze supporters hebben gedaan voor het verlaten van het stadion.

Het is een erg koude douche. Als je een team als Rapid treft, duidelijk superieur, lijkt het misschien zo, dat we geen zin hadden. Het lijkt alsof je de dingen niet onder controle hebt, maar ik weet zeker dat alle spelers vandaag wilden winnen…

Het is uiteindelijk geen kwestie van willen, maar van willen. Nu moeten we weer bescheiden worden, want misschien dachten sommigen dat ze beter waren dan ze waren… want aan het einde waren er dingen die ik helemaal niet leuk vond, sommige spelers die zich persoonlijk wilden laten gelden,” legde Burcă uit.

Wat Cristiano Bergodi zei

“Ik ben blij voor de jongens en ik feliciteer ze, ze speelden een heel goede maar moeilijke wedstrijd in de eerste helft. We troffen een agressieve tegenstander die ons niet liet spelen. We doorbraken de balans vanuit de penalty’s en maakten het daarna makkelijk in de tweede helft. Ik vond het team in de eerste helft goed vanwege de agressiviteit.

We speelden goed, dat is goed! Op de stroken drukten we het spel goed door, ook in het centrale gebied waar we de bal terugwonnen en de bal brak toen Funsho, een van onze beste spelers, de penalty kreeg, hij gaf veel, hij gaf ook de doelpass.

Het team drong het spel goed op. Funsho is een snelle speler, ik hou ook van combinatiespelers en nu doet hij zijn werk goed, ik weet niet wat er aan hem veranderd is.

Vorig jaar speelde hij een andere speelstijl en nu snapt hij goed wat ik wil, wat ik wil, en de middenvelders zijn ook erg goed geweest. Je kunt niet zomaar over een speler zeggen dat hij zijn volledige potentieel heeft bereikt,” zei Cristiano Bergodi.

  • Petrolul Ploiesti speelde vrijdag thuis met 2-2 (1-0) gelijk tegen Oțelul Galati in een wedstrijd in de 8e ronde van de Superliga.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *