Europa’s beste DRIFT-coureurs racen met hun auto’s op het Constitution Square!

Europa’s beste DRIFT-coureurs racen met hun auto’s op het Constitution Square!

Dit weekend vindt in Boekarest de vierde ronde van het nationale driftkampioenschap plaats. Naast Roemeense coureurs zullen ook atleten uit Bulgarije, Oekraïne, de Republiek Moldavië, Noorwegen en Italië deelnemen aan de wedstrijd. Dit podium maakt deel uit van APEX Fest, het eerste motorsportfestival.

Na 7 jaar keert dit weekend een podium van het National Drift Championship terug op het Constitution Square! Er wordt een groot evenement verwacht met 70 coureurs uit Noorwegen, Italië, Bulgarije, Oekraïne, Moldavië en Roemenië.

De wedstrijd op het Grondwetplein wordt georganiseerd door APEX Speed Fest, een creatie van WIN Tureanu Motorsport en RODrift.

Europa’s populairste driftcoureurs racen met hun auto’s op Constitution Square

Norris Măgeanu, voorzitter van de Roemeense Federatie voor Sportwagenracen, is ervan overtuigd dat het festival een groot succes wordt.

“Ik ben blij dat APEX en RODrift onder de paraplu van de FRAS een gezamenlijke manier hebben gevonden om de hoeksteen te leggen voor dit festival dat, daar ben ik zeker van, een van de populairste evenementen in Roemenië zal worden. We zullen er allemaal zijn, ik denk dat er meer dan 100.000 bezoekers zullen zijn tijdens de twee dagen van het festival”, aldus Norris Măgeanu, voorzitter van de Roemeense Federatie van Sportwagenraces.

Tijdens de twee dagen van het evenement, 2 – 3 september, zullen de aanwezige toeschouwers vele verrassingen te wachten staan, waarvan sommige muzikaal. Delia, Alina Eremia, Grasu XXL en Guess Who zullen optreden op het podium op het Constitution Square.

Loterij met een autoprijs

Er wordt ook een loterij gehouden tijdens het evenement, en een van de deelnemers kan naar huis gaan met zijn eigen raceauto, een voertuig dat klaar is voor de competitie, volgens de technische fiche van de FIA.

De winnaar wordt live bekendgemaakt op de laatste dag van het festival, 3 september. Naast de wedstrijd kunnen toeschouwers die van motorsport houden de referentiemerken bewonderen van de modellen die op het evenement aanwezig zijn: Mclaren, Porsche, BMW, Ferrari, Lamborghini, Rolls Royce.

In de historische autoshow zie je wedstrijdklare auto’s, Lancia Fulvia, Audi S1 Groep B, BMW 2002, maar ook indrukwekkende zorgvuldig gerestaureerde of geconserveerde modellen zoals de Studebaker President Speedster, de Studebaker Commander met de bijnaam “Bullet Nose”, Tatra 603, Corvette C3 1972 en Corvette C1 1957.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *