Wat een tenniswedstrijd, wat een prestatie! Sorana Cîrstea heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de US Open | VIDEO

Wat een tenniswedstrijd, wat een prestatie! Sorana Cîrstea heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de US Open | VIDEO

Sorana Cîrstea (33, WTA 30) heeft een van de grootste successen uit haar carrière behaald door Belinda Bencic met 6-3, 6-2 te verslaan in de kwartfinales van de US Open 2023.

De Roemeense plaatste zich voor de kwartfinales, een prestatie die ze alleen op Roland Garros 2009 had neergezet. Daarna werd ze in de kwartfinale van de French Open met 6-1, 6-3 verslagen door Samantha Stosur.

Sorana Cîrstea won de eerste set in 39 minuten met 6-3 nadat ze met 5-0 voor stond en haar tegenstandster maakte daarna het verschil weer enigszins goed.

Wat een wedstrijd, wat een prestatie! Sorana Cîrstea heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de US Open!

Sorana Cîrstea heeft in aanloop naar haar wedstrijd tegen Bencic haar tegenstander voor de kwartfinales van de US Open Grand Slam ontdekt.

Karolina Muchova, de 10e geplaatste op de US Open, had een zware wedstrijd tegen de Chinese Xinyu Wang (China, 53 WTA), met 6-3, 5-7, 6-1!

Door het bereiken van de kwartfinale verzekerde Cîrstea zich van een prijs van $455.000 en 430 punten.

Sorana Cîrstea, als 30e geplaatst WTA, heeft zich geplaatst voor de eindronde van het US Open Grand Slam toernooi. Cîrstea versloeg de als vierde geplaatste Elena Rîbakina (Kazachstan, 4 WTA) in de derde ronde met 6-3, 6-7 (6), 6-4 in twee uur en 48 minuten.

Wie zijn de drie beste Roemenen op de WTA-ranglijst?

Sorana Cîrstea is de hoogst geplaatste Roemeense speelsteren staat nog steeds 30e met 1400 punten.

Na een daling van drie plaatsen staat Irina Begu op de 43e plaats met 1168 punten. Op de 60e plaats, na een daling van één plaats, staat Ana Bogdan met 952 punten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *