Kampioen Farul, vernederd in Bania! Gică Hagi: “We hebben geen excuus! In voetbal moet je gaan en vechten”.

Kampioen Farul, vernederd in Bania! Gică Hagi: “We hebben geen excuus! In voetbal moet je gaan en vechten”.

FCU Craiova passeerde zondagavond thuis categorisch met 4-0 de kampioen, Farul, in een wedstrijd van de achtste ronde van de Superleague.

Benjamin van Durmen (18), Dragoș Albu (45), William Baeten (57) en Juan Bauza (80) scoorden voor de ploeg gecoacht door Dan Vasilică.

Farul leed hun meest drastische nederlaag van het seizoen en de derde opeenvolgende uitnederlaag. Vorig seizoen verloren ze met 0-4 van Hermannstadt.

Kampioen Farul, vernederd in Bania! Gică Hagi: “We hebben geen excuus! In voetbal moet je vechten”.

Gheorghe Hagi, de coach van Farul, was erg boos na de wedstrijd.

“We hebben geen excuus! In voetbal moet je gaan vechten, vanavond heeft het voetbal ons gestraft. Een voetballes. Het moest er ook van komen voor ons om veel te leren, te analyseren en dingen totaal te veranderen.

Als we dat niet doen, zal het niet goed zijn. We hebben werk te doen, we hebben mensen om recht te zetten…

Mentaal moeten we het goed doen, want een van de problemen met Europese deelname was denk ik het mentale gedeelte, we waren niet voorbereid en daar hebben we een fout gemaakt.

Deze pauze is welkom voor Farul, we moeten allemaal terug naar waar we vorig jaar waren. Ik wens de nationale ploeg succes, moge God ons schenken dat we daar tenminste zullen slagen”, zei Gheorghe Hagi.

Wat zei Dan Vasilică?

“Ik zei altijd over Chițu dat hij de spits is die duels wint. Als hij ruimte heeft, benut hij die. Zo niet, dan wint hij het duel weer. Hij heeft een luchtspel, met een buitengewone voet. Ik ben niet in de positie om dat te zeggen, maar als supporter van het nationale team kan ik zeggen dat hij een speler van het nationale team is, met de parameters, de statistieken die hij heeft.

Het maakt niet uit welke tegenstander hij heeft, of hij strikt gemarkeerd is, of hij snelheid tegenstanders heeft. Hij heeft geen probleem, hij wint de overgrote meerderheid van de duels. Hij is de speler die het team vertrouwen geeft,” vertelde Dan Vasilică aan Prima Sport.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *