Roemenië, SCHITTEREND resultaat bij het mannenvolleybal! Versloeg Olympisch kampioen Frankrijk en zal spelen in de Euro 2023 ronde van 16

Roemenië, SCHITTEREND resultaat bij het mannenvolleybal! Versloeg Olympisch kampioen Frankrijk en zal spelen in de Euro 2023 ronde van 16

De Tricoloreanen boekten maandagmiddag in Tel Aviv een historische overwinning op Olympisch kampioen Frankrijk door met 3-1 te scoren. De score was 25-23, 16-25, 25-18, 25-21.

Het was de laatste wedstrijd in Groep D van het Europees Kampioenschap, waar onze ploeg zich kwalificeerde voor de laatste 16.

Het Europees Kampioenschap vindt plaats in Israël, Italië, Bulgarije, Noord-Macedonië van 28 augustus tot 16 september.

Roemenië, SCHITTEREND resultaat bij het mannenvolleybal! Het versloeg Olympisch kampioen Frankrijk

Adrian Aciobăniței, die deze zomer overstapte van het Franse team Chaumont Volley-Ball 52 naar het Poolse team PGE GiEK Skra Belchatow, was met 20 punten de beste speler van het team onder leiding van Sergiu Stancu. Alexandru Rață (12 punten) en Robert Călin (11) vielen ook op bij de Roemeense ploeg.

“Portugal versloeg Turkije met 3-2 en kwam terug van een matchpoint achterstand, waardoor Roemenië niet meer als tweede kan eindigen. De “Tricolores” zijn zeker van de 3e plaats en zullen elkaar ontmoeten in de ronde van 16.op 9 september in Varna, het tweede geplaatste team in Groep B.

De tegenstanders van Roemenië zouden Kroatië, Bulgarije of zelfs Spanje kunnen zijn. Alles wordt beslist na de laatste groepswedstrijden: Slovenië-Bulgarije en Spanje-Oekraïne. Kroatië heeft 8 punten en staat nu op de 2e plaats, maar heeft zijn nog te spelen wedstrijden erop zitten, Bulgarije en Spanje hebben er elk 6″, staat te lezen op de Facebookpagina van FR Volleybal.

In hun eerste wedstrijden in Groep D verloren de Tricoloreanen met 0-3 van Portugal en 2-3 van Israël. Daarna versloegen ze Turkije met 3-2 en Griekenland met 3-1. Na vijf wedstrijden in Groep D heeft Roemenië 9 punten en stijgt het tijdelijk naar de 2e plaats, gelijk met koploper Frankrijk.

Roemenië begon slecht aan de competitie met twee nederlagen, 0-3 tegen Portugal en 2-3 tegen Israël, maar won daarna drie wedstrijden op rij, 3-2 van Turkije, 3-1 van Griekenland en 3-1 van Frankrijk.

Roemeense selectie voor het Europees kampioenschap volleybal voor mannen

Libero

4. Sergio Diaconescu (SCM U Craiova)
11. Karol Kosinski (Rapid București)

Extreem

2. Mircea Peța (Steaua Boekarest)
5. Daniel Chițigoi (ZAKSA Kędzierzyn-Koźle, Polen)
9. Adrian Aciobăniței (Skra Bełchatów, Polen)
12. Marian Bala (Arcada Galați)

Coördinatoren

3. Filip Constantin (Rapid Boekarest)
6. Claudiu Dumitru (Steaua Boekarest)

Centra

1. Bela Bartha (Dinamo Boekarest)
15. Andrei Butnaru (Arcada Galati)
19. Robert Călin (SCM U Craiova)
22. Ștefan Lupu (Corona Brasov)

Opus

7. Zeldzaamș Bălean (Dinamo Boekarest)
13. Alexandru Rață (Tectum Achel, België)

Coaches

Sergiu Stancu – hoofdtrainer
Răzvan Parpală – assistent-trainer

Radu Mandache – fysieke trainer
Eugen Pascale – fysiotherapeut

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *